Konstantinos Nempis još tri godine na čelu Hrvatskog telekoma

Konstantinos Nempis preuzeo je dužnost predsjednika Uprave HT-a 1. travnja 2019. godine, a sada je dobio novi trogodišnji mandat s početkom od 1. travnja 2022.

28
Konstantinos Nempis
Konstantinos Nempis, predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma [izvor: Hrvatski telekom]

Nadzorni odbor Hrvatskog telekoma u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom Hrvatskog Telekoma na mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022. godine.

Konstantinos Nempis preuzeo je dužnost predsjednika Uprave HT-a 1. travnja 2019. godine. U Hrvatski Telekom došao je iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, s pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. Ima više od 20 godina iskustva rada u telekomunikacijskoj industriji, tijekom kojih je vodio nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama.

“Od njegovog imenovanja 2019. godine, Konstantinos Nempis je sa svojim timom ostvario veliki napredak u transformaciji Hrvatskog Telekoma. To je još relevantnije uzimajući u obzir proteklo, za cjelokupno gospodarstvo i telekomunikacijsku industriju zahtjevno okruženje, u kojem je HT uspješno poslovao. Tomu svjedoči i činjenica da je HT, kako bi poboljšao kvalitetu mreže i usluga, postavio nove standarde u povijesti kompanije. To je između ostalog vidljivo iz najvećeg ikad uvođenja optičke mreže u jednoj godini, pokretanja prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj, zadovoljstva korisnika i rekordno visokog zadovoljstva zaposlenika. Pod njegovim vodstvom, Hrvatski Telekom je napravio značajan iskorak i ojačao vodeću poziciju na tržištu, pritom stvarajući vrijednost za dioničare, korisnike, partnere i zaposlenike. Imajući sve ovo na umu, radujem se svemu što će on i njegov tim postići u sljedećem mandatu”, poručio je Jonathan Richard Talbot, predsjednik Nadzornog odbora HT-a.