Mario Carini novi CEO Generali osiguranja

Georg Engl, dosadašnji predsjednik Uprave Generali osiguranja, preuzet će ulogu novog glavnog izvršnog direktora Generalija u Slovačkoj

278
Mario Carini

Mario Carini postat će novi glavni izvršni direktor i predsjednik Upravnog odbora Generali osiguranja d.d. u Hrvatskoj nakon što dobije regulatorno odobrenje.

Time će ovu ulogu preuzeti od Georga Engla, koji će biti imenovan za novog glavnog izvršnog direktora i predsjednika Upravnog odbora Generali Poisťovňa, a.s. u Slovačkoj od 1. rujna 2019. Upravnom odboru slovačke tvrtke pridružit će se već 1. kolovoza 2019. godine.

U Generaliju od 2003. godine

Mario Carini pridružio se Generaliju 2003. godine i trenutno radi kao voditelj Globalnog korporativnog i komercijalnog poslovanja i reosiguranja Generali CEE Holdinga u Pragu, nadležnom za Austriju, srednjoistočnu Europu i Rusiju. Također, od 2013. član je Upravnog odbora GP Reinsurance EAD u Sofiji.

“Potpuno sam uvjeren da će pod vodstvom Maria Carinija Generali osiguranje dodatno ojačati svoju poziciju jednog od najvažnijih igrača na hrvatskom tržištu. Zahvaljujem Georgu Englu na vrijednom doprinosu izvanrednom razvoju naše tvrtke u Hrvatskoj.”, izjavio je Luciano Cirinà, izvršni direktor Generali CEE Holdinga i Regionalni voditelj za Austriju, srednjoistočnu Europu i Rusiju.

>>Popis osiguravatelja u Hrvatskoj