Nenad Šlibar glavni je direktor za tehniku u Tele2

Nenad Šlibar profesionalnu stručnost stjecao je tijekom više od 20 godina rada u telekomunikacijskoj industriji, a pridružio se Tele2 početkom 2018. godine

93
Nenad Slibar

Nenad Šlibar imenovan je glavnim direktorom za tehniku u Tele2. Do sada je obnašao funkciju direktora sektora Mreže i informacijskih tehnologija, Novost u organizacijskoj strukturi Tele2 s funkcijom CTO-a potvrđuje daljnju snažnu usmjerenost prema razvoju i unapređenju kvalitete mobilne mreže, poručuju iz tvrtke.

„Kontinuirano činimo korak više kako bi i naša telekomunikacijska infrastruktura ispunjavala očekivanja korisnika i njihove navike korištenja. Stoga mi je drago da se važnost razvoja mreže sada dodatno potvrđuje jednom od najviših pozicija u našem timu. Nenadov doprinos i stručnost zaslužni su da je upravo on imenovan glavnim direktorom za tehniku“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

>>Tele2 povećao prosječnu brzinu prijenosa podataka

Daljnji razvoj i poboljšanje kvalitete mobilne mreže

U 2020. godini Tele2 planira nastaviti s intenzivnom daljnjom nadogradnjom kapaciteta i proširenjem mreže, s obzirom na to da očekuju kontinuirani rast podatkovnog prometa koji prolazi kroz mobilnu mrežu, u skladu s trendovima i ponašanjem domaćih i inozemnih korisnika.

„Ponosan sam na tim svojih kolega s kojima sam tijekom gotovo dvije godine rada u Tele2 unaprijedio kvalitetu mrežu s potpunom nacionalnom pokrivenošću za 4G brzine. Tempo ulaganja i razvoja nastavili smo i u 2019. godini, a zadnje tromjesečje smo obilježili implementacijom funkcionalnosti Carrier Aggregation koja povezuje postojeće frekvencije u jedinstven mrežni kapacitet i tako korisnicima osiguravamo prosječno veće brzine prijenosa podataka. Taj tehnološki napredak u 4G+ ujedno pokazuje da smo spremni za sljedeći korak i implementaciju 5G mreže“, istaknuo je Nenad Šlibar, glavni direktor za tehniku u Tele2.

Šlibar je diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti. Profesionalnu stručnost stjecao je tijekom više od 20 godina rada u telekomunikacijskoj industriji, a pridružio se Tele2 početkom 2018. godine.