Nakon 25 godina Antu Vlahovića na čelu Adrisa mijenja Marko Remenar

Ante Vlahović 1. siječnja postaje član Nadzornog odbora i bavit će se strateškim promišljanjem daljnjeg rasta i razvoja Adris grupe, najavljuju iz rovinjske tvrtke

240
Ante Vlahović

Marko Remenar nasijedit će 1. siječnja dugogodišnjeg predsjednika Uprave Adris grupe Antu Vlahovića, kojem 31. prosinca istječe mandat, objavila je kompanija iz Rovinja.

Ante Vlahović 1. siječnja postaje član Nadzornog odbora i bavit će se strateškim promišljanjem daljnjeg rasta i razvoja Adris grupe, najavljuju iz rovinjske tvrtke.

Vlahović je kompaniju vodio 25 godina, a u priopćenju se navodi da je tom razdoblju Adris grupa povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Od 1977. do 1994. bio je direktor tržišnog poslovanja Tvornice duhana Rovinj, a od 1994. do 2004. predsjednik Uprave TDR-a. Od 2004. bio je predsjednik Uprave Adrs Grupe.

Marko Remenar članom Uprave Adrisa imenovan je u rujnu prošle godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Financije i računovodstvo magistrirao je na Manchester Business School-u, nakon čega stručno usavršavanje nastavlja na IMD-u, Insead-u i Bocconiju.

U Zagrebačku banku dolazi 2002. godine u sektor Tržišta kapitala. Direktor direkcije Tržišta kapitala postaje 2004. a dvije godine kasnije imenovan je direktorom samostalne direkcije Investicijskog bankarstva. Članom Uprave za Investicijsko bankarstvo i financijska tržišta imenovan je 2007., dok je 2015. imenovan članom Uprave za Korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo. U Adris je prešao 2018. godine.