Siniša Đuranović sedmi član Uprave Hrvatskog Telekoma

Đuranović također obnaša funkcije predsjednika odbora direktora Crnogorskog Telekoma, člana Uprave društva HT holding d.o.o., člana Nadzornog odbora JP Hrvatske Telekomunikacije d.d. Mostar te zamjenika predsjednika HUP-ICT Udruge

24
Siniša Đuranović

Siniša Đuranović imenovan je novim članom Uprave i glavnim direktorom za korporativne poslove (CCO) Hrvatskog Telekoma, počevši od 8. prosinca 2022. godine, a na tu funkciju dolazi s pozicije Starijeg potpredsjednika i glavnog pravnog savjetnika.

Naime, Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma na sjednici održanoj u petak odobrio je novu organizacijsku strukturu Uprave kojom se uvodi pozicija člana Uprave za korporativne poslove te Uprava od 8. prosinca radi u sastavu od sedam, umjesto dosadašnjih šest članova.

Od 8. prosinca 2022. godine, Upravu Hrvatskog Telekoma čine: Kostas Nebis, predsjednik, Nataša Rapaić, nadležna za segment privatnih korisnika, Boris Drilo, nadležan za tehničke i informacijske funkcije, Ivan Bartulović, nadležan za ljudske resurse, Matija Kovačević, nadležan za financije, Marijana Bačić, nadležna za segment poslovnih korisnika, i Siniša Đuranović, nadležan za korporativne poslove.

Nakon karijere u odvjetništvu gdje se specijalizirao za korporativno pravo i M&A, Siniša Đuranović se 2000. pridružio Hrvatskom Telekomu. Tijekom karijere u Hrvatskom Telekomu bio je odgovoran za vođenje regulatornih i pravnih odjela te strateških projekata HT-a i članica HT Grupe u Hrvatskoj i regiji. Od 2015. godine obnašao je dužnost Starijeg potpredsjednika i glavnog pravnog savjetnika, koordinirajući i upravljajući segmentima strategije Društva, M&A-a, pravnim i regulatornim poslovima, nacionalnom i međunarodnom veleprodajom, elektroničkom komunikacijskom infrastrukturom, medijskim i digitalnim uslugama te transformacijom poslovanja.

Đuranović također obnaša funkcije predsjednika odbora direktora Crnogorskog Telekoma, člana Uprave društva HT holding d.o.o., člana Nadzornog odbora JP Hrvatske Telekomunikacije d.d. Mostar te zamjenika predsjednika HUP-ICT Udruge. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, te završio executive MBA program na IEDC Bled.