Uprava Telemacha Hrvatska ojačana dvjema novim članicama

Nove članice Uprave Telemacha Hrvatska su Danijela Bistrički Morović na poziciji glavne direktorice za tehniku i Matija Mandić kao glavna direktorica za financije. U Upravi su od ranije Adrian Ježina kao predjednik te Mislav Galler kao glavni komercijalni direktor

311
Uprava Telemacha Hrvatska: Adrian Ježina, Matija Mandić, Danijela Bistrički Morović i Mislav Galler [Izvor: Telemach Hrvatska]

Upravi Telemacha Hrvatska pridružile su se dvije nove članice – Danijela Bistrički Morović na poziciji glavne direktorice za tehniku i Matija Mandić kao glavna direktorica za financije. Predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska je Adrian Ježina, dok je Mislav Galler član Uprave i glavni komercijalni direktor.

“Ovim pojačanjem Telemach Hrvatska odgovorit će na izazove koje im nosi nova tržišna pozicija i uloga nacionalnog konvergentnog operatora”, navodi u priopćenju kompanija.

Danijela Bistrički Morović završila je MIOC, a 2008. diplomirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Završila je i CBS Cotrugli Business School 2008. Počela je raditi u Dukatu, a od 1999. do studenog 2018. obavljala je razne dužnosti u VipNetu i A1, uključujući dužnost direktorice razvoja tehničkih usluga i direktorice mrežnih i IT operacija.

Iz A1 prelazi u Hrvatsku poštansku banku na poziciju Chief Digital Officera, a nakon 20 mjeseci prelazi u Hrvatski Telekom gdje je provela nešto više od tri godine. Između ostaloga bila je direktorica programa za poslovne i IT transformacije te dirketorica za mreže i usluge. U Telamach Hrvatska dolazi u listopadu ove godine na poziciju glavne direktorice za tehniku, a sada je na toj poziciji uključena i u Upravu.

Matija Mandić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od srpnaj 2007. do kolovoza 2008. zaposlene je u konzultantskoj kući PwC, a zatim od rujna 2012. do studenog 2017. u Atlantic grupi. U tom razdoblju obavljala je izmeđuostaloga dužnosti šefice kontrolinga u tvrtki Atlantix Multipower Germany te financijske direktorice (SDU zapad). Od studenog 2017. do rujna 2022. bila je glavna financijska direktorica tvrtke Bruketa&Žinić&Grey. U listopadu ove godine preuzima dužnost glavne financijske direktorice Telemacha Hrvatska. S te pozicije je uključena u Upravu tvrtke.

Telemach u priopćenju poručuje da je u svega dvije godine napravio značajni iskorak u kvaliteti i dostupnosti pa danas mobilne, fiksne i TV usluge omogućuje korisnicima u svim dijelovima zemlje, što ga čini ravnopravnim izazivačem na telekom tržištu spremnim osigurati najbolje korisničko iskustvo i vratiti povjerenje korisnika u telekome.

Odnedavno je Telemach Hrvatska od isključivo mobilnog operatora postao nacionalni operator koji pruža cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga korisnicima u svim dijelovima Hrvatske. Pripajanjem Optime značajno je ojačan segment poslovnih korisnika koje sada očekuju visokokvalitetne fiksne, mobilne, ICT usluge i poslovna rješenja na Telemachovoj infrastrukturi.

“Zahvaljujući komplementarnom nadopunjavanju portfelja postojećih usluga koje je omogućeno integracijom Optime i Total TV-a, ubuduće će Telemach snažnije konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom, čime jača i Telemachova tržišna pozicija”, navodi se u priopćenju.

Iza Telemacha su velika infrastrukturna ulaganja pa je tako u 2022. godini najbrža 10 giga optička mreža dostupna za preko 100.000 hrvatskih kućanstava u Zagrebu, Splitu, Zadru Osijeku i Rijeci, a super brzom 5G mrežom u rekordnom je roku pokrivena cijela Hrvatska.
Telemach Hrvatska nastavlja s ulaganjima u optiku i mobilnu mrežu držeći se plana da kroz petogodišnje razdoblje, uloži 1,7 milijardi kuna u mrežnu infrastrukturu.