Veljko Ostojić direktor Hrvatske udruge turizma

Udruga je osnovana u svibnju ove godine, a Veljko Ostojić će kao direktor biti zadužen za njeno operativno vođenje. Za predsjednika Udruge na Osnivačkoj skupštini izabran je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre

259
Veljko Ostojić
Veljko Ostojić jedan od najiskusnijih i najpoznatijih hrvatskih turističkih stručnjaka, a kao direktor Hrvatske udruge turizma bi će zadužen za njeno operativno vođenje

Veljko Ostojić imenovan je direktorom Hrvatske udruge turizma (HUT), najveće udruge hrvatskog turističkog sektora, osnovane u svibnju ove godine. Izabran od strane Upravnog odbora udruge, Ostojić će na poziciji direktora biti zadužen za njeno operativno vođenje. Predsjednik HUT-a Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre, izabran je ranije na Osnivačkoj skupštini.

Veljko Ostojić bio je zamjenik ministra turizma od 2000. do 2003. godine te ministar turizma u Vladi Zorana Milanovića od 2011. do 2013. godine. Poslovima u turizmu počeo se baviti 1985. godine u SOUR-u Istra Jadran Pula, u kojem je 1989. imenovan zamjenikom glavnog direktora. Od 1991. bio je direktor poduzeća za turistički marketing Istra Adria Marketing, a 1995. imenovan je predsjednikom županijske turističke zajednice u Istri.

“Novo zaduženje je novi izazov u mojoj profesionalnoj karijeri. Nakon kratkog udaljavanja od turizma u kojemu sam proveo cijeli radni vijek, vraćam se staroj i jedinoj ljubavi. Sretan sam zbog toga, jer sam dobio priliku voditi udrugu koja bi trebala postati značajan igrač na hrvatskoj gospodarskoj sceni, a sve u cilju postavljanja turističkog sektora na mjesto koje mu pripada”, rekao je za Glas Istre Veljko Ostojić povodom imenovanja za direktora Hrvatske udruge turizma.

Zajednički nastup a ciljem podizanja konkurentnosti

HUT je osnovan kako bi se bavio strateškim pitanjima najvažnije hrvatske industrije koja nosi 18 posto BDP-a i više od 10 posto zaposlenosti u Hrvatskoj. Ujedinivši najveće udruge hrvatskog turističkog sektora – Udrugu poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i Kamping udruženje Hrvatske, zajedno s vodećim turističkim kompanijama koje posluju u zemlji, HUT je orijentiran na objedinjavanje svih zainteresiranih hotelskih i turističkih poduzeća te strukovnih udruga u ugostiteljstvu i turizmu, a zajedničkim nastupom želi osigurati daljnji razvoj hrvatskog turizma, ponajprije u kontekstu podizanja konkurentnosti, povećanja zaposlenosti te ukupnog pozitivnog doprinosa hrvatskom gospodarstvu.

Osnivači HUT-a ostvaruju oko 70 posto ukupnog prihoda u sektoru, a sukladno Statutu udruga je otvorena za nove članove sa svrhom suradnje i aktivnog kreiranja poslovne budućnosti turističkog sektora.