Klimaoprema i sestrinske tvrtke objedinjene u Amelicor grupu

Klimaoprema, koja više od 90 posto prihoda ostvaruje izvozom u više od 50 zemalja, ima najveći udio u poslovanju Amelicora te će ostati najsnažnija poluga i temelj razvoja kompanije

78
Klimaoprema

Hrvatska tvrtka Klimaoprema, jedan od globalnih lidera u rješenjima za klimatizaciju i ventilaciju te inženjering u gradnji farmaceutskih pogona, KOER, tehnološka tvrtka koja je razvila infrastrukturu prve hrvatske virtualne elektrane, i MCRT, njemačka kompanija koju je Klimaoprema akvirirala u travnju prošle godine, ubuduće će poslovati kao Amelicor grupacija.

“S obzirom na naš rast, širenje i nove akvizicije, svjetsko tržište zahtijeva od nas da počnemo poslovati unutar grupe, objedinjujući sve svoje poslovne potencijale, a istovremeno pazimo da zadržimo neovisnost i fleksibilnost pojedinih entiteta (ili brendova) zbog svoje prepoznatljivosti.

Uzimajući u obzir svjetsko tržište i naš razvoj, krenuli smo u formiranje krovnog brenda. Tako je, zahvaljujući kreativnoj i stručnoj pomoći i našim zajedničkim naporima, nastao brend Amelicor. Pod krovnim brendom Klimaoprema, MCRT i KOER nastavit će poslovati samostalno, ali kao sastavni dijelovi grupe”, objavila je Klimaoprema.

“Prepoznali smo potrebu za novim krovnim brendom koji će objediniti svu širinu našeg poslovanja te postojećim brendovima pomoći pri internacionalizaciji. Amelicor je složenica dviju engleskih riječi: ameliorate, što znači poboljšati, unaprijediti, te core, odnosno središta ili srži. Ime holdinga ujedno je konotacija na poboljšanje života kao srži našeg poslovanja”, pojasnio je član uprave Amelicora Sergio Galošić, prenosi tportal. “Amelicor grupa pomoći će u marketingu i razvoju ljudskih potencijala, pozicioniranju naših novih kompanija i voditi računa o internacionalizaciji cijele grupacije.”

Klimaoprema, koja više od 90 posto prihoda ostvaruje izvozom u više od 50 zemalja, ima najveći udio u poslovanju Amelicora te će ostati najsnažnija poluga i temelj razvoja kompanije. Cijela grupacija, sa sjedištem u Zagrebu, ima oko 850 zaposlenih.

Galošić je najavio da planiraju daljnju ekspanziju i zapošljavanja s obzirom na to da je sada najbolja prilika za nove investicije u Hrvatskoj i inozemstvu.