Službeno ima Pelješkog mosta bit će “Pelješac”

Davanjem imena "Pelješac" poštivana je uobičajena praksa da se pri davanju imena infrastrukturnim objektima u pravilu koriste geografski toponimi područja u kojem se objekt nalazi

19
spojen Pelješki most

Službeno ime Pelješkog mosta će biti Pelješac, objavio je Jutarnji list, pozivajući se na tablu s nazivom koja je prošlog tjedna postavljena na početku mosta. Na tabli piše “Pelješac”, a ispod je, kao što je to uobičajeno, navedena duljina objekta – 2404 metra. Davanjem imena “Pelješac” poštivana je uobičajena praksa da se pri davanju imena infrastrukturnim objektima u pravilu koriste geografski toponimi područja u kojem se objekt nalazi.

Pelješki most i dio pristupnih cesta, dionica od Duboke do čvora Prapratno, trebao bi biti otvoren u drugoj polovici srpnja. Dionica ceste od Sparagovića do čvora Prapratno koju gradi grčka tvrtka Avax završena je i u tijeku je tehnički pregled, navodi Jutarnji pozivajući se na neslužbene informacije, dok Strabag nastoji ispoštovati rok za gradnju dionice Duboka-Sparagovići koja bi trebala biti završena do 13. srpnja.

Preostali dio ceste, od stonske obilaznice do mjesta Doli, trebao bi biti u prometu do kraja ove godine.