Microsoft će zaposlenike nagraditi s 1500 dolara za rad u pandemiji

Za isplatu bonusa Microsoft će izdvojiti oko 200 milijuna američkih dolara, a riječ je o gesti kojom kompanija želi iskazati zahvalnost zaposlenicima za trud koji su u proteklih godinu dana uložili u odnose s kupcima i partnerima

15
Microsoft
[Image by Tawanda Razika from Pixabay]

Nakon više od godinu dana pandemije koronavirusa Microsoft će mnogim svojim zaposlenicima isplatiti bonus od 1500 dolara. Potez je dio nastojanja tehnoloških tvrtki da pomogne i podrži zaposlenike koji većinom još uvijek rade na daljinu. To bi također moglo ublažiti trend da ljudi s povratkom u urede masovno razmatraju mogućnost promjene posla.

Za isplatu bonusa Microsoft će izdvojiti oko 200 milijuna američkih dolara, a riječ je o gesti kojom kompanija želi iskazati zahvalnost zaposlenicima za trud koji su u proteklih godinu dana uložili u odnose s kupcima i partnerima, rekao je glasnogovornik Microsofta nakon što je The Verge prvi objavio vijest. Na kraju prvog tromjesečja tvrtka je raspolagala s više od 125 milijardi dolara gotovine, odnosno ekvivalentne imovine i kratkoročnih ulaganja.

Kathleen Hogan, glavna direktorica za ljudske resurse, vijest o bonusima objavila je u četvrtak u poruci zaposlenicima. Bonusi će se isplatiti u srpnju ili kolovozu zaposlenicima u SAD-u i inozemstvu. Bonuse neće dobiti potpredsjednici kompanije, kao ni zaposlenici Microsoftovih podružnica GitHub, LinkedIn i ZeniMax, rekao je glasnogovornik.

Dodatne pogodnosti, uključujući isplate novčanih nagrada, su način kako tvrtke nastoje zahvaliti svojim zaposlenicima u doba pandemije. Microsoft je ranije ove godine svojim radnicima odobrio i pet dodatno plaćenih dana odmora, objavio je Puget Sound Business Journal, lokalni poslovni dnevnik koji izlazi u Seattleu.