Combis: ZEN ROOM – mjesto okupljanja i opuštanja

Pri uređenju novih poslovnih prostora Combisa najviše pažnje je posvećeno Zen roomu i blagovaonici, dvama prostorima u kojima se zaposlenici najviše okupljaju i druže

508
Combis Zen room

Informatička tvrtka Combis nedavno se preselila u Grand Centar u zagrebačkoj Hektorovićevoj ulici. Inače, poslovna zona uz Radničku cestu danas je jedna od vodećih lokacija za high-tech i financijske tvrtke u Hrvatskoj.

“Kao visokotehnološka kompanija logično je da budemo u modernom prostoru i na atraktivnoj poslovnoj lokaciji”, kaže Tomislav Tkalec, direktor Sektora korporativnih poslova Combisa, dodajući kako je razlog za preseljenje bila želja da se više od 300 zaposlenika okupi na jednom mjestu.

Prava kombinacija posla i opuštanja

“Poslovanjem na dvije lokacije gubio se sinergijski efekt kako u poslu, tako i u onom neformalnom dijelu. Osim toga, od relativno male tvrtke izrasli smo u ozbiljnu kompaniju i počelo se događati da se zaposlenici, premda su u redovnom poslovnom kontaktu, nikad nisu osobno upoznali”, kaže Tkalec.

Iako je bivši prostor, Končarov razvojno-istraživački centar građen 1960., imao poseban industrial šarm, izazovi vezani uz potrošnju energije, unutarnje uređenje i nedostatni kapacitet skladišta također su postali ograničavajući faktori.

U Grand Centru Combis koristi nešto više od 4000 četvornih metara, od kojih četvrtina otpada na servisni dio i priručni skladišni prostor. Osim servisnih prostora u prizemlju zgrade, Combis je uselio na veći dio prvog i cijeli drugi kat.

Novi poslovni prostori uređeni su tako da motiviraju, potiču na kreativnost, inovativnost i suradnju. Ili kako kaže Tkalec, “pružaju pravu kombinaciju posla i opuštanja koje nam je svima ponekad potrebno”.

Promicanje zdravog života

Pri uređenju najviše pažnje je posvećeno Zen roomu i blagovaonici, dvama prostorima u kojima se zaposlenici najviše okupljaju i druže. “Oba prostora sami smo osmislili i uredili. Sudeći prema posjećenosti Zen rooma, reklo bi se da smo dosta uspješni dizajneri”, kaže Tkalec. Ostali dijelovi uređeni su s vanjskim suradnicima.

Prostor Zen rooma sada je puno veći i opremljeniji. U toj se prostoriji zaposlenici mogu opustiti veslanjem na ergometru, igranjem stolnog tenisa, stolnog nogometa ili playstationa. Na raspolaganju su im i vreća za boks te stolac za masažu.

Cijeli tekst  objavljen je u Privrednom vjesniku od 17. travnja 2017. (br. 3974) u Tlocrtu, posebnom prilogu o nekretninama, uređenju i graditeljstvu koji priprema Točka Na I Media.  

Preuzmite prilog Tlocrt i integralnu verziju teksta.