Erste banka darovala zemljište za izgradnju gimnazije u Osijeku

Zemljište je površine 5440 četvornih metara, procijenjene vrijednosti 920 tisuća kuna, a predstavlja sastavni dio kompleksa dvorca Pejačević, zaštićene povijesne cjeline

82
Erste banka darovala zemljište
Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Osječko-baranjska županija potpisali su u petak ugovor  kojim se županiji daruje zemljište za izgradnju nove zgrade Prve gimnazije u Osijeku

Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Osječko-baranjska županija potpisali su u petak ugovor  kojim se županiji daruje zemljište za izgradnju nove zgrade Prve gimnazije u Osijeku. Zemljište je površine 5440 četvornih metara, procijenjene vrijednosti 920 tisuća kuna, a predstavlja sastavni dio kompleksa dvorca Pejačević, zaštićene povijesne cjeline.

Darovanjem čestice zemljište je formirano u jednu cjelinu s česticom u vlasništvu Županije, čime su stvoreni preduvjeti za realizaciju većeg infrastrukturnog projekta, u sklopu kojeg će se uz školu izgraditi obodna prometnica i trg.

“Zadovoljstvo nam je što su se darivanjem zemljišta stvorili preduvjeti za izgradnju nove zgrade Prve gimnazije u Osijeku. Banka je prepoznala ovaj infrastrukturni projekt kao važan za stvaranje preduvjeta kvalitetnog srednjoškolskog obrazovanja u gradu. Riječ je o uistinu velikom gradskom i županijskom projektu, koji će osim izgradnje nove zgrade gimnazije, obuhvatiti i izgradnju infrastrukture kao što je obodna prometnica te trg. Nama je ovaj projekt posebno važan jer je riječ o ulaganju u obrazovanje, kojeg smatramo jednim od osnovnih preduvjeta razvoja gospodarstva“, istaknuo je Boris Centner, član Uprave Erste banke.

Obnova informatičke učionice Veleučilišta Bjelovar

Pored navedenog projekta, Erste banka je 2017. osigurala i moderne uvjete obrazovanja i studentima Veleučilišta Bjelovar, financirajući obnovu i opremanje informatičke učionice, u sklopu čega je pomogla i u izradi kurikuluma studija računarstva. Aktivno sudjeluje i u obrazovanju mladih i kroz vlastite programe stručnih praksi, kao što su IT Lab i Generalna proba, koje provodi tijekom ljetnih mjeseci.

Partner je i Inicijative za mlade, koju su pokrenule Hrvatska udruga poslodavaca i Europska banka za obnovu i razvoj, a putem kojeg želi mladima približiti mogućnost stjecanja kvalitetnih radnih iskustava i potencijalnog daljnjeg zapošljavanja. Desetu godinu zaredom, u Hrvatskoj provodi stipendijski program Best of South East, kojeg je pokrenuo Steiermärkische Bank und Sparkassen AG (Sparkasse banka) u suradnji sa Sveučilištem u Grazu.