Grad Novska zamjenom nekretnina preuzeo staru zgradu pošte

Grad Novska će prostore na Trgu Luke Ilića Oriovčanina, inače zgradu pošte iz 1905. i zaštićeno pojedinačno kulturno dobro, obnoviti i urediti za potrebe Pučkoga otvorenog učilišta i Poduzetničkog inkubatora PISMO

57
Novska
Zgrada pošte na iz 1905. i zaštićeno pojedinačno kulturno dobro

Hrvatska pošta i grad Novska potpisali su ugovor o zamjeni dviju nekretnina. Grad Novska ugovorom dobiva etažni dio nekretnine na Trgu Luke Ilića Oriovčanina 9, ukupne površine 181,26 četvornih metara i pripadajući dio zemljišta iza zgrade, a Hrvatska pošta u zamjenu dobiva poslovni prostor u prizemlju zgrade u Ulici kralja Tomislava 4, površine 189,36 četvornih metara. Kako je vrijednost gradske nekretnine veća, Hrvatska pošta doplatit će iznos od 155.400 kuna.

Ugovor je u ime Hrvatske pošte potpisao predsjednik Uprave Ivan Čulo, a u ime grada Marin Piletić, gradonačelnik Novske.

Grad Novska će prostore na Trgu Luke Ilića Oriovčanina, inače zgradu pošte iz 1905. i zaštićeno pojedinačno kulturno dobro, obnoviti i urediti za potrebe Pučkoga otvorenog učilišta i Poduzetničkog inkubatora Sisačko-moslavačke županije PISMO.

Time će se dodatno urediti još jedna vizura sa starih novljanskih razglednica, a djelatnici i korisnici Hrvatske pošte dobit će moderno uređen prostor na novoj adresi.

>>Hrvatska pošta u logistički centar u Kukuljanovu ulaže 60 mil. kuna

Danas su poštanski uredi središta za usluge u mnogim mjestima u Hrvatskoj jer nude brojne poštanske, financijske i maloprodajne usluge. Razvojna Strategija Pošta2022. pridaje veliku važnost razvoju temeljnog poslovanja te Hrvatska pošta provodi velik investicijski ciklus u cilju ostvarenja svoje misije – biti građanima na usluzi.