Grad Varaždin i Kaufland raskidaju ugovor o gradnji trgovačkog centra

Kaufland je inicirao, a Grad Varaždin pozitivno odgovorio na inicijativu za skoro pokretanje  sporazumnog raskida ugovora jer rokovi za dogovor hipotekarnih i založnih vjerovnika , koji su preduvjet za nastavak projekta, ističu do kraja godine

40
Grad Varaždin
[Izvor: Grad Varaždin]

Grad Varaždin i Kaufland će raskinuti ugovor temeljem kojeg se na dijelu poslovnog prostora Varteksa u Zagrebačkoj ulici, u sklopu projekta „Varteks kvart – urbana regeneracija“, trebao graditi novi poslovni trgovački centar.

Kaufland je inicirao, a Grad Varaždin pozitivno odgovorio na inicijativu za skoro pokretanje  sporazumnog raskida ugovora jer rokovi za dogovor hipotekarnih i založnih vjerovnika , koji su preduvjet za nastavak projekta, ističu do kraja godine. Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je nakon očekivanja i nadanja da će doći do dogovora vjerovnika  –  za što još postoje minimalne, gotovo nikakve šanse – sada suglasan da se krene u raskid ugovora između Kauflanda i Grada Varaždina, priopćeno je iz gradske uprave.

“Najavljena investicija se neće moći realizirati jer se procjenjuje da ne postoji nikakva mogućnost dogovora hipotekarnih i založnih vjerovnika”, stav je gradonačelnika Bosilja koji je izjavio kako u potpunosti razumije poslovnu strategiju Kaflanda.

“Kao i svako ozbiljno poslovno društvo, tako i Kaufland ima definirane termine za realizaciju investicija. Ako se do dogovora ne može doći u tim definiranim rokovima, a očito se to ne može riješiti jer se vjerovnici čvrsto, ukopano, drže svojih pozicija, ne vidimo nikakve mogućnosti za realizaciju cijelog projekt”, poručio je Bosilj.

Gradonačelnik je najavio da će se tijekom ovog tjedna sastati s predstavnicima Kauflanda kako bi sporazumno raskinuli ugovor.