Otvoren Interspar Rujevica, investicija vrijedna 23 mil. eura

Arhitektonsko rješenje potpisuje međunarodno priznati riječki arhitekt Idis Turato, a u samo osam mjeseci realizirao ga je Sparov graditeljski tim u suradnji s lokalnim izvođačima, predvođenima GP-om Krk

296
Interspar Rujevica
Osim samog objekta projekt je uključivao i izgradnju pristupnih prometnica te kružnog toka, petog po veličini u Hrvatskoj.

U četvrtak, 15. ožujka u 8 sati svoja vrata kupcima je otvorio Interspar Rujevica. Zapošljavat će 120 djelatnika i na 4000 kvadrata prodajnog prostora kupcima će nuditi više od 30.000 proizvoda. Na policama novog hipermarketa više od 70 posto je domaćih proizvoda, a među njima su i oni lokalnih proizvođača, priopćeno je iz Spara.

Na policama će se tako naći svježe meso tvrtke Fućak Čavle; kolači, torte i pekarski proizvodi iz Radnika Opatija; Zlatna Vrbnička Žlahtina iz vinarije PZ Vrbnik iz Krka; tjestenina i mliječni program iz PIK-a Rijeka te tjestenina tvrtke Mariolina iz Krka.

“U Interspar na Rujevici uloženo je 23 milijuna eura, a osim samog objekta projekt je uključivao i izgradnju pristupnih prometnica te kružnog toka, petog po veličini u Hrvatskoj. Na taj je način građanima osiguran lak i siguran dolazak do Rujevice te je unaprijeđena infrastruktura tog rastućeg riječkog naselja“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska.

Arhitektonsko rješenje Idisa Turata

Hipermarket na Rujevici prostire se na parceli ukupne površine od 16.066 kvadrata. Arhitektonsko rješenje potpisuje međunarodno priznati riječki arhitekt Idis Turato, a u samo osam mjeseci realizirao ga je Sparov graditeljski tim u suradnji s lokalnim izvođačima, predvođenima GP-om Krk.

>>Idis Turato: Arhitekti ne mogu preživjeti na tržištu ako nisu menadžeri

Interspar je smješten u prizemlju novoizgrađenog centra, a ispod njega je velika podzemna garaža s 222 parkirna mjesta i 5 punionica za električne automobile. Na vanjskom parkiralištu nalazi se još 40 parkirnih mjesta. U prizemlju Interspara kupci će se moći odmoriti u restoranu “Tutto Bene”.

Tijekom cjelokupnog projekta osmišljavanja i gradnje, posebna je pažnja posvećena iskustvu kupovine i potrebama kupaca. Interspar Rujevica ima potpuno novi unutarnji koncept uređenja s delikatesnim otocima kojima se kupcima omogućuje kontakt sa svježim asortimanom i niskim regalima koji stvaraju dojam otvorenog i preglednog prostora. Objekt je građen od dominantno prirodnih materijala, u skladu s trendovima uštede energije, a vizualno je upečatljiva staklena stijena s jugozapadne strane koja se pruža sve do prvog kata i nudi pogled na Rijeku i Kvarnerski zaljev, zaključuje se u priopćenju povodom otvaranja trgovine Interspar Rujevica..