MI Gavrilović donirala zgradu za buduću petrinjsku srednju školu

Srednja škola Petrinja je neorenesansna zgrada izgrađena 1871. godine u gradskom središtu, a u potresu je teško oštećena. No, njezina vrijedna nastavna oprema je uglavnom ispravna i u dobrom stanju i već je u dobroj mjeri izmještena iz zgrade

81
Gavrilović - Srednja škola Petrinja
Srednja škola Petrinja je neorenesansna zgrada izgrađena 1871. godine u gradskom središtu, a u potresu je teško oštećena. [izvor: ss-petrinja.skole.hr]

Mesna industrija Gavrilović donirala je zgradu Gavrilovićeve škole za izgradnju buduće petrinjske srednje škole i igrališta. Uz zgradu površine 2400 četvornih metara, tvrtka donira dvorište površine veće od osam tisuća četvornih metara.

Gavrilović će donaciju zaokružiti opremanjem školske informatičke učionice.

Donacija je rezultat obećanja predsjednika Uprave MI Gavrilović, Georga Gavrilovića mlađeg, koji je početkom siječnja, prilikom posjeta predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića tvornici, najavio da će Gavrilovićevu školu donirati Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH te Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi se život u Petrinji što brže normalizirao i kako bi se omogućio nastavak kvalitetnog obrazovanja petrinjskim školarcima.

Na inicijativu tvrtke Gavrilović odmah je odgovorio ravnatelj Srednje škole Petrinja Milan Orlić koji je uložio veliki trud kako bi izgurao protokole do kraja, u kratkom roku prikupio sve potrebne suglasnosti i osigurao uvjete za potpis Ugovora o donaciji.

Srednja škola Petrinja dugi niz godina uspješno surađuje s Mesnom industrijom Gavrilović koja je dala potporu velikom broju projekata koji su doprinijeli kvalitetnijim uvjetima rada u školskim učionicama i stručnim praktikumima.

Srednja škola Petrinja je neorenesansna zgrada izgrađena 1871. godine u gradskom središtu, a u potresu je teško oštećena pa je proglašena neupotrebljivom. No, njezina vrijedna nastavna oprema je uglavnom ispravna i u dobrom stanju i već je u dobroj mjeri izmještena iz zgrade. Ravnatelj Orlić pokrenuo je crowdfunding donatorsku kampanju, želeći prikupiti novac za preseljenje u novi objekt.

Ciljani dan useljenja u novu školu je 15. svibnja ove godine, rekao je Orlić, koji je uvjeren da će se to ostvariti. Stara školska zgrada će se obnoviti, ali to će trajati dvije do tri godine.