Raspisan natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj

Prijaviti se mogu sve pravne i fizičke osobe iz Hrvatske koje su se u razdoblju od 1. listopada 2017. do 18. listopada 2018. istaknule na području zelene gradnje i održivog razvoja. Natječaj je otvoren do 18.11.2018.

109
Natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj

Tri udruge okupljene u kampanju OBNOVIMO HRVATSKU ove godine po prvi puta raspisale su natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj. Ovim se nagradama želi odati priznanje za izvrsnost i postignuća na području zelene gradnje i održivog razvoja, a namijenjene su pravnim ili fizičkim osobama, stručnjacima za zelenu gradnju i održivi razvoj zaposlenim u tvrtkama, javnom sektoru, nevladinim udrugama i agencijama te samostalnim stručnjacima koje su se istaknule na ovom području.

Cilj nagrada je podizanje ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanje izvrsnosti, stalno unapređenje načela dobroga poslovanja i cirkularnog gospodarstva, a sve kako bi očuvali okoliš i podigli kvalitetu života ljudi.

Prijaviti se mogu sve pravne i fizičke osobe iz Hrvatske koje su se u razdoblju od 1. listopada 2017. do 18. listopada 2018. istaknule na području zelene gradnje i održivog razvoja.

„OBNOVIMO HRVATSKU“ je dugogodišnja kampanja inicirana od strane tri neprofitne udruge – Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Hrvatske udruge proizvođača toplinsko fasadnih sustava te Hrvatske udruga energetskih certifikatora.

Natječaj otvoren do 18. studenog

Nagrade će se dodijeliti u pet kategorija: osoba godine, institucija/organizacija godine, građevina godine – novogradnja, građevina godine – rekonstrukcija te projekt godine.

1. Osoba godine – počasna nagrada koja će se dodijelit fizičkoj osobi koja se posebno istaknula u promicanju zelene gradnje i održivog gospodarstva.

2. Institucija / Organizacija godine – nagrada će se dodijeliti trgovačkom društvu ili tijelu državne vlasti RH ili jedinici regionalne i lokalne uprave i samouprave ili nevladinoj organizaciji ili istraživačkoj instituciji ili odgojno-obrazovnoj ustanovi ili stručnom i savjetodavnom tijelu a za posebno isticanje u promicanju zelene gradnje i održivog gospodarstva.

3. Građevina godine – Novogradnja – nagrada će se dodijeliti za novoizgrađenu zgradu ili infrastrukturnu i prometnu građevinu ili trgu ili parku završenom u razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. godine.

4. Građevina godine – Rekonstrukcija – nagrada će se dodijeliti za projekt rekonstrukcije odnosno energetske obnove zgrade ili infrastrukturne i prometne građevine ili trga ili parka a koji je završen u razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. godine.

5. Projekt godine – nagrada će se dodijeliti za razvojni projekt ili projektnu ideju koji za cilj ima podizanje razine svijesti široke i stručne javnosti te kvalitetu života zajednice, a koji je direktno vezan uz zelenu gradnju, energetsku učinkovitost i održivi razvoj te koji je završio u razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. godine.

Odluke o nagradi donijet će povjerenstvo kojeg čini 11 stručnjaka za zelenu gradnju i održivi razvoj.

Natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj otvoren je do 18.11.2018., a nagrade će biti dodijeljene u prosincu na posebnoj svečanosti.

Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama udruga.