NP Risnjak obnavlja razoreni most prema izvoru Kupe

Idejni projekt je na savjetovanju javno-pravnih tijela koje bi trebalo biti završeno do kraja siječnja i nakon toga se kreće u realizaciju projekta novog mosta

137
Nacionalni park Risnjak
[Izvor: NP Risnjak]

Da bi održao razinu posjećenosti, Nacionalni park Risnjak mora uložiti u obnovu izletničke infrastrukture. Ravnatelj Nacionalnog parka Mario Antolić rekao je da su rezultati u 2022. bili odlični, broj posjetitelaj bio je za 22 psoto veći nego 2019. godine, no Nacionalni park Risnjak jesenas su pogodile poplave i bujice koje su uništile i oštetile dijelova izletničke infrastrukture.

Ravnatelj Antolić ističe kako je najvažnije obnoviti porušeni most prema izvoru Kupe.

Idejni projekt je na savjetovanju javno-pravnih tijela koje bi trebalo biti završeno do kraja siječnja i nakon toga se kreće u realizaciju projekta novog mosta.

“Sada ćemo ga napraviti malo drugačije. Upornjake ćemo maknuti iz korita rijeke Kupe i bit će oslonjeni na baze na obali rijeke. Most će biti viši nego što je bio stari, upravo zbog velikih poplava koje su ekstremne posljednjih godina”, rekao je Antolić.

Pri izgradnji mosta će se koristiti drvo i metal, no izgled građevine neće odudarati od prirodnog okruženja, tvrde projektanti.