U Jurandvoru na Krku počela gradnja POS-ovih stanova

Investicija je vrijedna 12,5 milijuna kuna. Stanovi bi trebali biti useljivi za godinu dana, a izvođač radova je tvrtka GPP Mikić

29
Tvrtka GPP Mikić nedavno je završila gradnju POS stanova na području susjedne općine Punat [izvor: GPP Mikić]

U Jurandvoru na Krku otvoreno je gradilište na kojem će se graditi stambeni kompleks u sklopu programa društveno poticane stanogradnje u kojem bi za godinu dana dom trebalo dobiti 13 obitelji s područja Baške i njene okolice. Stanove će graditi otočna građevinska tvrtka GPP Mikić, piše Novi list.

Zgrade će imati četiri etaže – podrum, prizemlje i dva kata. U podrumu će biti skladišni prostori a u prizemlju i na katovima stambene jedinice. Stanarima će biti osiguran propisani broj parkirnih mjesta. Vrijednost ukupne investicije je 12,5 milijuna kuna, a cijena četvornog metra stana bit će 1350 eura.

“Priprema za realizaciju ovog projekta započela je prije pet godina kad je Općina, odmah nakon realizacije prvog POS-ovog projekta na našem području, otkupila ovo zemljište te započela pripreme za posao koji sada sad pretačemo u djelo”, istaknuo je načelnik općine Baška Toni Juranić prilikom otvaranja gradilišta.

Stanovi će se graditi uz prometnicu koja Jurandvor spaja sa susjednim Batomljem, na zemljištu površine 1,3 tisuće četvornih metara kojeg je lokalne uprava prepustila APN-u. Uz vrijednost spomenutog zemljišta općinski doprinos ovom projektu je izgradnja potrebne infrastrukture te financijsko sudjelovanje u investiciji s iznosom od skoro 3,7 milijuna kuna.

Čelnik APN-a Dragan Hristov rekao je kako je bašćanski POS petnaesti takav projekt na području Primorsko-goranske županije. Do sada je na 14 lokacija izgrađeno 595 stanova. Ukupno je u Hrvatskoj do sada izgrađeno više od 8,3 tisuće stanova vrijednih 4,3 milijuna kuna.

Tvrtka GPP Mikić nedavno je završila gradnju POS stanova na području susjedne općine Punat.

Direktor tvrtke Nikola Turčić rekao je kako je ukazano povjerenje razlog da “sve što se tijekom narednih 12 mjeseci ovdje bude radilo i gradilo bude kvalitetno, odrađeno u roku i u skladu sa svim ostalim ugovorenim parametrima”.

Radove će nadzirati inženjer Ivica Lazaneo iz kostrenske tvrtke AG Projekt.