Agram pokrenuo obnovu poslovnog tornja Cibona

Poslovni toranj ima 21 kat plus tehničku etažu. Plan je prilagoditi toranj današnjim zahtjevima i ponuditi viskokvalitetne poslovne prostore u najam

165
Koncern Agram Poslovni toranj Cibona
[Izvor: Fortenova grupa]

U Zagrebu su počeli radovi na obnovi Poslovnog tornja Cibona u koju će većinski vlasnik, koncern Agram, uložiti 10 milijuna eura. Glavne radove izvodi tvrtka Agram TIS, članica koncerna, a rekonstrukciju pročelja preuzela je tvrtka HANO. Radovi bi trebali završiti u prvom kvartalu 2025.

Novo pročelje će biti približno isto kao što je bio, ali fasada će biti napravljena od modernijih, kvalitetnijih materijala. O tome je postignut dogovor između investitora, gradskog Zavoda za zašttu spomenika kulture i arhitekta Marijana Hržića, jednog od autora originalnog projekta.

Kompleks Cibna sastoji se od sportske dvorane, poslovnog tornja, niza nižih poslovnih objekata, prolaza i umjetničke instalacije. Nalazi se na atraktivnoj lokaciji, ali cijeli prostor je prilično zapušten. Izgrađen je 1987. povodom Univerzijade. Vlasnici su bili Eksportdrvo, Gramat i poslovna zajednica za ugljen Hrvatske. Dugo godina većinski vlasnik tornja bio je Agrokor, a u tornju je bilo sjedište kompanije.

Nov većinski vlasnik, koncern Agram, zaključio je da zgrada nije idealnom stanju. “Na nekim katovima je pročelje povremeno propuštalo vodu i općenito energetska svojstva zgrade su loša. To će se sada promijeniti”, rekao je za Jutarnji list Dario Križić, izvršni direktor za investicije Agram EEIG-a. Plan je prilagoditi toranj današnjim zahtjevima i ponuditi visoko kvalitetne poslovne prostore u najam, piše Korana Sutlić.

Poslovni toranj ima 21 kat plus tehničku etažu. Visok je 92 metra. Koncern Agram vlasnik je 16 katova.