Pula: Javna rasprava o uređenju Lungo mare za sportsku namjenu

Izmjene i dopune Urbanostičkog plana odnose se isključivo na rješenja u dijelu nogometnog igrališta i površina sportske namjene, parkirališta, kolno-pješačkih površina i zaštitnih zelenih površina u okruženju,

54
Pula Lungo Mare
[Izvor: Grad Pula]

Grad Pula uputit će uskoro u javnu raspravu prijedlog Urbanističkog plana uređenja Lungo mare za sportsku namjenu. Izmjene i dopune Urbanostičkog plana odnose se isključivo na provjeru i redefiniranje planskih rješenja u dijelu nogometnog igrališta i površina sportske namjene, zatim parkirališta, kolno-pješačkih površina i zaštitnih zelenih površina u okruženju, u skladu s Odlukom Gradskog vijeća Grada Pule iz prosinca 2020. godine.

Iz gradske uprave podsjećaju kako je nakon izgradnje Gradskih bazena NK Uljanik ostao bez pomoćnog nogometnog terena, koji je korišten za treninge svih uzrasta i za odigravanje natjecateljskih utakmica nižih kategorija.

Tada je ocijenjeno kako bi se pomoćni teren na lokaciji Lungo mare, koji je trenutačno u lošem stanju, trebao obnoviti. Međutim, gabariti terena ne zadovoljavaju uvjete potrebne za odigravanje utakmica pa je pokrenut postupak izmjene aktualnog urbanističkog plana. Tako bi se trebale stvoriti pretpostavke za revitalzaciju travnjaka koji bi zadovoljavao standarde Hrvatskog nogometnog saveza i UEFA-e te izgradnju popratnih sadržaja, uključujuisvlačionice. Time bi se stvorili uvjeti da Nogometni savez financira postavljanje umjetnog travnjaka.

Javna rasprava o izmjenama urbanističkog plana trebala bi početi 15. ožujka 2022. i trajati  15 dana. Za vrijeme trajanja javne rasprave održat će se i javno predstavljanje prijedloga novog Urbanističkog plana.