RC Europe ulaže 500.000 kuna u logistički centar u Samoboru

Distributivno-logistički centar RC Zone Samobor s 83.000 četvornih metara skladišnog prostora gradit će se u Gospodarskoj zoni Bobovica. Investitor je tvrtka RC Europe, a završetak gradnje planiran je za 2023./2024.

154
RC Zone Samobor

RC Europe je korak bliže gradnji svog distributivno-logističkog centra u Hrvatskoj. Na sjednici Gradskog vijeća grada Samobora održanoj krajem prosinca 2021. godine usvojen je novi Urbanistički plan uređenja, koji je preduvjet za razvoj nove gospodarske zone Bobovica. Time je tvrtki RC Europe dana izravna podrška od strane grada Samobora i omogućeno da krene u pripremu dokumentacije za gradnju distributivno-logističkog centra pod nazivom “RC Zone Samobor”. Riječ je o ambicioznom projektu kojim je planirana izgradnja 83.000 četvornih metara skladišnog prostora neto visine 12 metara pogodnog za logističku i proizvodnu djelatnost.

Centar projektiran prema najnovijim građevinskim i ekološkim standardima nalazit će se na izvrsnoj lokaciji koja osigurava dostupnost velikih europskih metropola, blizak pristup Sloveniji i izlaz za Samobor na autocesti A3. Procijenjena vrijednost projekta je pola milijarde kuna.

“Zahvalni smo gradu Samoboru na podršci u realizaciji ove investicije. Vjerujemo da će ona doprinijeti razvoju ovoga kraja i povećati standard građanima Samobora i okolice otvaranjem brojnih radnih mjesta i privlačenjem partnerskih investitorskih tvrtki. RC Europe već više od 16 godina sustavno posluje u brojnim zemljama jugoistočne Europe, očekujemo da ćemo i u Hrvatskoj ostvariti značajan uspjeh posebno jer se radi o projektu jedinstvenom za ovaj dio Europe koji povezuje Hrvatsku sa širim tržištem Europske unije”, rekao je Miloslav Hartman, suosnivač RC Europe Group.

Trenutni kapacitet skladišta predviđa oko 140.000 mjesta za palete koje će biti postavljene na 60 metara duge police. Također, planirani su i administrativni prostori na istočnom i zapadnom kraju zgrade koji su projektirani prema potrebama korisnika i sadržavat će administrativne urede, svlačionice, stambene prostore za suradnike i tehničke prostorije. Skladišna hala služit će za skladištenje prehrambenih i neprehrambenih proizvoda te njihovu distribuciju na različite destinacije, ovisno o potrebama kupaca. Posljednja predviđanja pokazuju da će projekt stvoriti do 800 novih radnih mjesta za skladišne ​​radnike.

Završetak izgradnje planiran je za 2023./2024. Ovaj projekt će u potpunosti razvijati investitor RC Europe, češka razvojno-investicijska tvrtka koja je aktivna na tržištu od 2005. godine. Nakon značajnog iskustva u građevinarstvu, ušli su u segment logistike, a s obzirom na velik broj uspješno završenih projekata, ne samo u Češkoj, već i u Rumunjskoj i Srbiji, proširenje portfelja RC Europe u Hrvatskoj logičan je nastavak dosadašnjih aktivnosti Grupe.

RC Europe već je započeo razgovore s potencijalnim zakupcima i tvrtkama zainteresiranima za suradnju na projektu “RC Zone Samobor”.