Bellabeat pri kraju je zaključivanja treće runde dokapitalizacije

Aranžer financiranja je investicijska banka Bank of America. Postupak ulaganja svježeg kapitala namijenjenog daljnjem razvoju i rastu Bellabeata započeo je u travnju, a trebao bi biti zaključen do kraja mjeseca siječnja ove godine

26
Bellabeat

Tvrtka Bellabeat pri kraju je zaključivanja treće runde dokapitalizacije. Aranžer financiranja je druga najveća američka, i treća po veličini na svijetu investicijska banka Bank of America. Postupak ulaganja svježeg kapitala namijenjenog daljnjem razvoju i rastu Bellabeata započeo je u travnju prošle godine, a trebao bi biti zaključen do kraja siječnja ove godine.

Bellabeat je startup specijaliziran za takozvani pametni nakit koji prati dnevne aktivnosti i zdravlje korisnika. Tvrtku su 2013. u Zagrebu osnovali Sandro Mur i Urška Sršen. Danas je službeno sjedište kompanije u San Farnciscu, a urede ima u Zagrebu i Londonu.

“Bank of America je investicijska banka koja za svoje klijente investitore pronalazi perspektivne kompanije u koje će ulagati, tako da je Bank of America u tom poslovanju medijator, aranžer financiranja, okuplja investitore i vodi investiciju, a mi tako dobijemo ulagače iz Amerike i Evrope kojima prodajemo vlasničke udjele, odnosno dionice. Bellabeat se financira prodajom vlasničkih udjela te nam tako raste tržišna vrijednost. Dobiveni svježi kapital ulažemo u razvoj i rast, nakon čega postižemo veću tržišnu valuaciju. Do sada smo sveukupno prikupili 100 milijuna dolara kapitalnog ulaganja od 28 investitora. Naglasio bih  kako se investicijom Bank of America zatvara najveća runda dokapitaizacije do sada”, rekao je izvršni direktor i suosnivač tvrtke Sandro Mur.

Stephen Bloom, glavni direktor Bank of America Merrill Lynch, istaknuo je kako Banka i  Bellabeat dijele iste ciljeve i vrijednosti: “Tim visoko rangiranih stručnjaka Bank of America posvećen je Bellabeatu budući da ta tvrtka raspolaže visokovrijednom tehnologijom i iskustvom u području zaštite zdravlja i wellnesa, zahvaljujući kojima Bellabeat postiže vrhunsku tržišnu valuaciju. Poslovni profil i istaknuti položaj u sektoru čine ulaganje u Bellabeat atraktivnim za široki krug klijenata Bank of America, u velikom rasponu ulagačkih strategija i zemljopisnih područja”.