Gradnja nogometnog kampa u Velikoj Gorici počinje idućeg proljeća

Vlada je HNS-u darovala zemljište površine oko 92 tisuće četvornih metara, vrijedno 4,2 milijuna eura. Procijenjena vrijednost ulaganja u kamp je oko 15 milijuna eura

31
Nogometni kamp Velika Gorica
[Izvor: Vlada.hr]

Vlada i Hrvatski nogometni savez potpisali su sporazum o darovanju državnog zemljišta u Velikoj Gorici vrijednog 4,2 milijuna eura za gradnju nogometnog kampa. Kamp će obuhvatiti četiri nogometna terena i pripadajuće objekte. U planu je gradnja atletske staze, dvorane, sportske ambulante, restorana, teretane. Očekuje se da bi radovi mogli početi idućeg proljeća. Procijenjena vrijednost ulaganja je oko 15 milijuna eura.

“U kampu će trenirati svi naši reprezentativni uzrasti. muški i ženski. Tu će se preseliti i dio nogometnog saveza”, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Vlada je darovala zemljište površine oko 92 tisuće četvornih metara, u blizini postojećeg stadiona Gorice i zračne luke, istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković. “Naći ovako kompaktno zemljište te veličine nije jednostavno. Sportašima će dolazak biti najjednostavniji mogući.”

“Posebno me veseli koncept ulaganja u obnovu nogometne infrastrukture, počevši sa stadionom u Maksimiru i obnovom Poljuda u Splitu”, dodao je Plenković.

>>Obnova stadiona u Kranjčevićevoj počinje na proljeće iduće godine

Ministar graditeljstva Branko Bačić rekao je pak kako su u tijeku pregovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom kako bi se razriješili imovinsko-pravni odnosi koji su prepreka gradnji stadiona u Maksimiru. “Razgovori idu u najboljem pravcu i nadam se da ćemo vrlo brzo riješiti pitanje međusobnih odnosa, što će biti podloga za gradnju stadiona u Maksimiru.”