Vukovar dobio novi gradski stadion

Investicija je vrijedna 12,2 milijuna kuna, a financirana je iz Intervencijskog plana grada Vukovara. U financiranju su sudjelovali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara i Grad Vukovar

201
[Izvor: vukovar.hr]

U Vukovaru je u petak svečano otvoren novi stadionski kompleks izgrađen na mjestu nekadašnjeg gradskog stadiona. Investicija je vrijedna 12,2 milijuna kuna, a financirana je iz Intervencijskog plana grada Vukovara. Izvođač radova je tvrtka Planum-građenje d.o.o. iz Vukovara.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjelovalo je s oko 9 milijuna kuna (72,77%), Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara s 2,7 milijuna kuna (22,38%) te Grad Vukovar sa 600.000 kuna (4,85%).

Stadion ima tribine kapaciteta 186 sjedećih mjesta, atletsku stazu, novi središnji teren te pomočno igralište. Na raspolaganju su i 34 parkirališna mjesta za osobna vozila te dva za autobuse.

Stadion ima atletski stazi Uz već postavljenu atletsku stazu te tribine koje imaju 186 sjedećih mjesta, izgrađen je novi središnji teren s pomoćnim igralištem te nova 34 parkirališna mjesta za osobne automobile i dva parkirališna mjesta za autobuse.