Sesvete će u Luki dobiti novi Sportsko-rekreacijski centar

Prostor uz potok Vuger između Osnovne škole Luka i Gimnazije Sesvete, površine veće od 18 tisuća četvornih metara, bit će otvoreni sportsko-rekreacijski centar, s vanjskim igralištima, vježbalištima i atletskom stazom

38
SRC Luka
Osnovna škola Luka [Izvor: OŠ Luka]

Grad Zagreb pokrenuo je javnu nabavu za projektiranje Sportsko-rekreacijskog centra Luka u Sesvetama, uz potok Vuger, izvijestili su iz Gradske uprave.

Novi sportsko-rekreacijski centar na prostoru većem od 18 tisuća četvornih metara pružit će sportašima i stanovnicima Sesveta i okolnih naselja priliku za bavljenje sportom i aktivnom životom, osiguravajući istovremeno zaštitu krajolika potoka Vuger i zelene zona koja se uz njega nalazi, rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Na području Luke u Sesvetama živi gotovo 40 tisuća stanovnika. Ovo brzorastuće naselje će izgradnjom sportsko-rekreacijskog centra dobiti adekvatan prostor za aktivnosti na otvorenom, priopćeno je iz Grada.

„Prostor uz potok Vuger između Osnovne škole Luka i Gimnazije Sesvete bit će otvoreni sportsko-rekreacijski centar, s vanjskim igralištima, vježbalištima i atletskom stazom, i tako ponuditi niz novih sadržaja djeci i mladima, rekreativcima i sportašima”, rekla je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

SRC Luka imat će atletsku stazu, višenamjenska igrališta za rukomet, mali nogomet, košarku i graničara; zatim street workout park i stolove za stolni tenis. Uz sportske sadržaje planirani su i prateći sadržaji – svlačionice i sanitarni prostori primjereni modernom sportskom centru. Kako bi prostor centra ostvario puni potencijal za ugodan boravak građana, predviđeno je i hortikulturno uređenje koje će osigurati hlad uz klupice, pružiti česme za pitku vodu te natkrivene sjenice za odmor korisnika i za školu u prirodi. Projekt posebice osigurava pristupačnost centra osobama s invaliditetom kao i zaštitu okoliša i očuvanje energije.

Nakon projektiranja, slijedi izdavanje dozvola, a potom i raspisivanje natječaja za izvođača, uz očekivani početak radova sljedeće godine.