Zatvara se Spaladium Arena

Na skupštini vjerovnika održanoj 21. prosinca stečajna upraviteljica Natalija Mladineo objavila je da nije postignut dogovor s Gradom i da se Arena mora zatvoriti

95
Split [Image by Waltteri Paulaharju from Pixabay

Grad Split nije povukao odluku o provedbi ovrhe nad tvrtkom Sportski grad TPN d.o.o. u stečaju koja upravlja Spaladium Arenom. Grad je zbog neplaćene komunalne naknade u iznosu od  oko 21 milijuna kuna pokrenuo ovrhu koja je privremeno bila odgođena.

Na skupštini vjerovnika održanoj 21. prosinca stečajna upraviteljica Natalija Mladineo objavila je da nije postignut dogovor s Gradom i da se Arena mora zatvoriti. Mladineo je rekla da su gradonačelniku uputili dopis na koji nisu dobili odgovor, a s blokiranim računom se ne može poslovati.

“Prema sadašnjem stanju stvari i rekacijama Grada Splita, nema nikakvih novosti da bi se ovrha koja dolazi na red 28. prosinca ove godine na žiro račun stečajnog dužnika obustavila ili odgodila. U takvim uvjetima, sukladno odredbama Stečajnog zakona, Zakona o financijskom poslovanju, Zakona o računovodstvu, stečajni dužnik ne može nastaviti poslovanje jer mu je račun blokiran”, objasnila je Mladineo.

Stečajni sudac Velimir Vuković naglasio je da se nikada nije raspravljalo o oprostu duga prema Gradu, nego samo o načinima plaćanja. To potvrđuje i stečajna upraviteljica.

“Nije sporno da bi stečajni dužnik platio one nesporne obveze, komunalne i vodne naknade prema Gradu Splitu. Dakle nije pitanje da ih neće platiti, nego kada će one doći na red”, kaže Mladineo.

Najveći vjerovnici su banke. Njihovi odvjetnici prihvaćaju odluku stečajne upraviteljice.

Zbog složenosti postupka i konzerviranja opreme, postupak zatvaranje Arene tijekom kojeg se neće održavati nikakvi programi trajat će nekoliko mjeseci.