Odabrani lokalni komunalni projekti koji će se sufinancirati s 9,5 mil. eura

Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9.498.400,00 eura. S odabranim korisnicima Ministarstvo će potpisati Ugovor o sufinanciranju. Najviše projekata bit će sufinancirano u Osječko-baranjskoj županiji

9
[Image by Siggy Nowak from Pixabay]

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odabranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2023. godini.

Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9.498.400,00 eura. S odabranim Korisnicima Ministarstvo će potpisati Ugovor o sufinanciranju.

Najviše projekata bit će sufinancirano u Osječko-baranjskoj županiji – njih ukupno 37. Slijede JLS s područja Vukovarsko-srijemske županije (30), Splitsko-dalmatinske (29), Varaždinske i Krapinsko-zagorske (25), Brodsko-posavske (24), Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko križevačke (23), piše Bauštela.hr.

Najmanji iznos sufinanciranja po projektu iznosi 1.600 eura dok je najveći 35.600 eura. Iz Ministarstva ističu kako je riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za nositelje komunalnih projekata zaprimane su od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine. Bauštela prenosi i popis projekata koji će biti sufinancirani.