Osječko-baranjska županija: 3,5 mil. eura za sustav za navodnjavanje

Projekt obuhvaća izgradnju 17,5 kilometara tlačno-distribucijskog cjevovoda, a trebao bi biti završen u roku 16 mjeseci. Sustavom navodnjavanja bit će obuhvaćeno 460 hektara poljoprivrednih površina

23
sustav za navodnjavanje
Zoran Đuroković i Ivan Anušić [Izvor: Osječko-baranjska županija]

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i izvođači radova potpisali su ugovor o proširenju i dogradnji sustava za navodnjavanje “Gat”, vrijedan 3,5 milijuna eura.

Projekt obuhvaća izgradnju 17,5 kilometara tlačno-distribucijskog cjevovoda, a trebao bi biti završen u roku 16 mjeseci. Sustavom navodnjavanja bit će obuhvaćeno 460 hektara poljoprivrednih površina.

U Osječko-baranjskoj županiji planiraju izgraditi 15 sustava za navodnjavanje, koji bi trebali pokrivati više od 14.000 hektara površina. U županiji su do sada izgrađeni sustavi navodnjavanja vrijedni 33 milijuna eura, kojima je obuhvaćeno 7000 hektara poljoprivrednih površina.

“Pokušat ćemo pod sustave navodnjavanja staviti što više površina, jer klimatske promjene su svake godine sve izraženije. Moramo se za to pripremati, posebice jer smo županija koja je orijentirana prema poljoprivredi”, poručio je župan Anušić.