Još uvijek nema ponuda za većinski udjel u Pevexu

Do srijede, 8. lipnja, nije pristigla niti jedna ponuda, no to nije neuobičajeno jer kod takvih postupaka prodaje većina ponuda stiže posljednjeg dana.

64
Trgovački lanac PEVEX_Krešimir Bubalo

U petak, 9. lipnja, istječe rok za predaju neobvezujućih ponuda za većinski udjel u trgovačkom lancu Pevex koji drže Pavao Vujnovac i Mario Radić. Do srijede, 8. lipnja, nije pristigla niti jedna ponuda, doznaje Jutarnji list, no dodaje se kako to nije neuobičajeno jer kod takvih postupaka prodaje većina ponuda stiže posljednjeg dana.

Pavo Vujnovac i Mario Radić za prodaju 53-postotnig udjela angažirali su kao savjetnika tvrtku KPMG, koja je krajem ožujka uputila inicijelni poziv na adrese desetak potencijalnih investitora – vodećim europskim kompanijama iz “uradi sam” segmenta i investicijskim fondovima. Nakon zaprimanja neobvezujućih ponuda, slijedi proces dubinskog snimanje te predaja obvezujućih ponuda. Cijeli proces prodaje trebao bi biti završen do kraja godine.

Udruga malih dioničara Pevexa te diničar Jurica Lovrinčević, koji ukupno drže 27 posto udjela, angažirali su zajedno savjetnika iz Belgije i njavili su da su spremni pregovarati o prodaji udjela s investitorom koji preda ponudu za preuzimanje većinskog udjela.

Treba napmenuti da potencijalni investitor nema obvezu preuzimanja preostalih udjela od malih dioničara.

U prvim najavama o prodaji većinskog udjela u Pevexu kalkuliralo se s cijenom od minimalno 400 milijuna eura, no neslužbene informacije o mogućim ponudama govore da su potencijalni investitori spremni ponuditi iznose ispod očekivane, tako dase čini da pokušaj prodaje neće biti uspješan, piše Gordana Galović.