Pevex se okreće gradnji trgovačkih centara srednje veličine

Trgovački centar u Vinkovcima bi trebao biti otvoren početkom rujna, a ove godine se planira i preseljenje prodajnog centra u Slavonskom Brodu u prostor kojeg je Pevex kupio u rujnu 2019.

227
lanac Pevex
Uprava Pevexa: Marin Štengulin, Jure Radoš, Jurica Lovrinčević i Krešimir Bubalo

Trgovački lanac Pevex u prošloj godini ostvario je ukupni prihod od 2,14 milijardi kuna uz neto dobit od 160,72 milijuna kuna. U usporedbi s prethodnom, 2018. godinom, neto dobit je veća za oko 21 milijun kuna, dok su u odnosu na 2015. godinu, zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi porasli za 80,94 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 570 posto.

Uz to, tvrtka je u spomenutom razdoblju u vlasništvo preuzela deset postojećih prodajnih centara, otvorila šest novih prodajnih centara te zaposlila više od 800 novih djelatnika.

“Iznimno sam sretan i zadovoljan kada sagledam poslovanje naše tvrtke u zadnje četiri godine. Osim na izvanredne financijske rezultate, posebno sam ponosan na naših gotovo 2000 djelatnika bez kojih ne bismo mogli rušiti rekorde. Oni su naša pokretačka snaga i stoga kontinuirano radimo na njihovom zadovoljstvu i produktivnosti što pokazuje činjenica da smo prosječna neto primanja povisili za više od 42 posto u protekle četiri godine, a cilj nam je povećati ih na 7500 kuna kroz naredne dvije godine”, rekao je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevex.

Lovrinčević je najavio da će se trgovački lanac Pevex okrenuti izgradnji manjih trgovačkih centara. “Nećemo više ići na veće formate poput onih u Zagrebu, već na centre srednje veličine. Prototip je centar koji smo prošle godine u listopadu otvorili u Vukovaru, površine 5000 četvornih metara.”

Ove godine otvaraju se Vinkovci i Slavonski Brod

U Vinkovcima se već gradi sličan takav trgovački centar koji bi trebao biti otvoren početkom rujna, a ove godine se planira i preseljenje prodajnog centra u Slavonskom Brodu u prostor kojeg je Pevex kupio u rujnu 2019.

>>Pevec u prodajni centar u Vukovaru uložio 45 milijuna kuna

>>Pevec gradi novi prodajni centar u Vinkovcima

“U manjim gradovima imat ćemo po jedan centar, a u većima više njih”, rekao je predsjednik Uprave Pevexa.

Na Glavnoj skupštini dioničari su prihvatili prijedlog Nadzornog odbora i Uprave o zadržavanju neto dobiti ostvarene prošlogodišnjim poslovanjem za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom korona virusa.

Dioničari su donijeli odluku o promijeni imena tvrtke iz Pevec d.d. u Pevex d.d. kako bi i sam identitet tvrtke bio povezan s već zaštićenim žigom Pevex.