Pevec u prodajni centar u Vukovaru uložio 45 milijuna kuna

Otvaranje prodajnog centra početak je izgradnje kompleksa maloprodajnog parka koji će biti otvoren sljedeće godine na površini od 10.000 četvornih metara

178
Trgovački lanac Pevec
Glavni ulaz u trgovački centar u Vukovaru

Trgovački lanac Pevec u subotu je svečano otvorio novoizgrađeni prodajni centar u Vukovaru koji se prostire na 5000 četvornih metara neto prodajne površine. Izgradnja ovog modernog centra svojevrsni je početak jedinstvenog kompleksa maloprodajnog parka koji će biti otvoren sljedeće godine te će na površini od 10.000 četvornih metara svojim kupcima ponuditi brojne sadržaje, navodi se u priopćenju tvrtke Pevec.

Izgradnja 25. Pevecova prodajnog centra u Hrvatskoj trajala je šest mjeseci, a u njemu je zaposleno 50 radnika. U izgradnju prodajnog centra uloženo je 45 milijuna kuna, rekao je član Uprave Peveca Krešimir Bubalo.

Osim izvanredne pozicije na raskrižju Osijeka, Vinkovaca i Borovog Naselja, maloprodajni park će stanovnicima Vukovara i okolice donijeti dosad neviđenu raznolikost ponude. Uz Pevecov asortiman prilagođen regionalnim potrebama, zahtjevima poljoprivrednika i obrtnika, proširit će se i ponuda za stanovnike grada i okolice te omogućiti obiteljima obavljanje kupnje na jednome mjestu. Kompleks će obuhvaćati modne prodavaonice i lokale, a i poznati maloprodajni lanci iskazali su velik interes za dolazak u park. Cilj je učiniti iskustvo kupovine ugodnijim i pristupačnijim za čitavu obitelj.

“Iznimno sam radostan što smo uspjeli izgraditi ovaj objekt, prvi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u našem Gradu heroju. Osiguranje radnih mjesta i omogućavanje ostanka brojnih obitelji u simbolu Domovinskog rata je neprocjenjivo. Uvijek iznova naglašavam kako su zaposlenici naš najvredniji dio i ponosan sam na činjenicu što su upravo nas izabrali za poželjnog poslodavca. Međutim, naše ulaganje u Slavoniju ne prestaje u Vukovaru. Radovi na novom centru u Vinkovcima napreduju, kao i rekonstrukcija centra u Slavonskom Brodu“, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevec d.d.

Trgovački lanac Pevec posluje od 1990. godine. U posljednje tri godine povećao je prihode za 65 posto, dok je neto dobit povećana za gotovo 480 posto. U istom razdoblju Pevec je stekao pravo vlasništva u deset prodajnih centara, otvorio pet novih prodajnih centara i zaposlio gotovo 600 novih djelatnika. Osim već spomenutih prodajnih centara u Vukovaru, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, u narednom razdoblju planira se i gradnja novog prodajnog centra u Splitu.