PharmaS preuzeo većinski udjel u španjolskoj tvrtki Mabo Farma

Ovom međunarodnom akvizicijom PharmaS otvara vrata španjolskog tržišta i za vlastite domaće proizvode, koji će se uskoro naći na policama španjolskih ljekarni

35
Jerko Jakšić, predsjednik Uprave PharmaSa [Izvor: PharmaS]

Hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS početkom rujna uspješno je zaključila proces akvizicije većinskog udjela u španjolskoj farmaceutskoj tvrtki Mabo Farma te je time preuzela i upravljanje tom tvrtkom, objavio je PharmaS u ponedjeljak.

Ovom međunarodnom akvizicijom PharmaS otvara vrata španjolskog tržišta i za vlastite domaće proizvode, koji će se uskoro naći na policama španjolskih ljekarni.

Naime, jedna od glavnih snaga Mabo farme je iznimno dobro poznavanje španjolskog tržišta te široka prodajna mreža s više od četrdeset prodajnih predstavnika koji teritorijalno pokrivaju cijelu Španjolsku, uključujući čak i Baleare i Tenerife

“Ulazak na španjolsko tržište početak je našeg petogodišnjeg strateškog plana, čiji je cilj širenje na nova tržišta zapadne Europe te nastavak izgradnje PharmaSa kao snažnog međunarodnog igrača u području receptnih i bezreceptnih lijekova, kao i dodataka prehrani. Našim zaposlenicima pak ovo je prilika za stjecanje važnog međunarodnog iskustva. Ono što nas posebno veseli jest da ćemo uskoro vidjeti hrvatske proizvode na policama diljem Španjolske. Također, ovime pokazujemo snagu i stratešku važnost ukupne farmaceutske industrije u RH, koja više od 70 posto svojih prihoda ostvaruje kroz izvoz u 60-tak zemalja svijeta”, rekao je Jerko Jakšić, predsjednik Uprave PharmaSa.

Mabo Farma najbrže je rastuća generička kompanija u Španjolskoj čiji portfelj broji više od 200 proizvoda, uglavnom lijekova na recept, ali i bezreceptnih lijekova (OTC) te dodataka prehrani. Ova farmaceutska kompanija ostvaruje godišnji prihod od oko 35 milijuna eura uz više od 70 zaposlenih, navodi PharmaS.