Plenković najavio kadrovske promjene vezane uz proces obnove

Već neko vrijeme se špekulira o odlasku iz Vlade ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladina, a na novinarsko pitanje je li on još uvijek ministar, Plenković je u ponedjeljak kratko odgovorio: "Danas jest"

23
plan ubrzanja obnove
ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina [foto: screenshot HTV]

Obnova, odnosno ubrzanje procesa obnove ostaje najvažniji prioritet u ovoj godini u političkom smislu, rekao je u ponedjeljak predsjednik Vlade Andrej Plenković, uz najavu “određenih kadrovskih promjena” u tom kontekstu.

Već neko vrijeme se špekulira o odlasku iz Vlade ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladina, a na novinarsko pitanje je li on još uvijek ministar, Plenković je u ponedjeljak kratko odgovorio: “Danas jest”.

Dodao je kako je u kontekstu ubrzanja obnove dobio “bjanko potporu za određene kadrovske promjene koje će se dogoditi u sljedećim danima”.

“Nakon dodatnih konzultacija koje će uslijediti u narednih nekoliko dana, o tome ćemo obavijestiti javnost i upoznati Hrvatski sabor”, rekao je Plenković.

Kao potencijalni nasljednici spominju se predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić koji je u ponedjeljak viđen u Banskim dvorima, i potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za graditeljstvo Mirjana Čagalj.

Paladina je navodno predlagao centralizaciju procesa obnove koji se sada vodi preko tri državna tijela – Ministarstva, Središnjeg državnog ureda i Fonda za obnovu.

“Imamo peviše institucija koje se time bave”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. “U tom smilsu bilo bi dobro centralizirati obnovu, da li u ministarstvu ili nekoj drugoj instituciji, na Vladi je da to procijeni. To je njihova odgovornost.”