Lošinjski Alfred Keller najbolji europski fine dining hotelski restoran

Restoran Alfred Keller, smješten u Boutique Hotelu Alhambra, dobitnik je nagrade Best in Europe za najbolji europski fine dining hotelski restoran, dok je japanski restoran Matsunoki, smješten u hotelu Bellevue, nagrađen kao najbolji hotelski restoran u Hrvatskoj

23

Lošinjski restorani Alfred Keller i Matsunoki probijaju se prema svjetskom gastronomskom vrhu, potvrdila su nova priznanja koja dodjeljuje World Culinary Awards.

Restoran Alfred Keller, smješten u Boutique Hotelu Alhambra, dobitnik je nagrade Best in Europe za najbolji europski fine dining hotelski restoran, dok je japanski restoran Matsunoki, smješten u hotelu Bellevue, nagrađen kao najbolji hotelski restoran u Hrvatskoj (Best in Croatia).

Restoran Alfred Keller kontinuirano potvrđuje kako pripada u sam vrh hrvatske i svjetske restoranske scene, na što ukazuje i činjenica kako se može pohvaliti prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Velike zasluge pripadaju mladom chefu Michaelu Gollenzu, koji ponudu temelji na kvalitetnim namirnicama iz lokalnog uzgoja i inovativnom pristupu.

Fusion restoran Matsunoki uspješno spaja japansku tradicionalnu kuhinju i mediteranske organske i lokalne namirnice, a vizija chefa Orhana Cakiroglua osigurala je globalnu prepoznatljivost restorana.

Nagrade Best in Europe i Best in Croatia dodjeljuju se u sklopu World Culinary Awardsa za  izvrsnost u kulinarskoj industriji. Dodjeljuju se na temelju glasova kulinarskih profesionalaca, medija i potrošača diljem svijeta.