Poštanski uredi u priobalju će ljeti raditi duže

Više od 100 poštanskih ureda koji se nalaze na obali bit će duže otvoreni, dok će odabranim poštanskim uredima u unutrašnjosti radno vrijeme biti prilagođeno ljetnim mjesecima

7
poštanski uredi
Poštanski ured u Makarskoj

Od četvrtka, 1. srpnja više od 200 poštanskih ureda diljem Hrvatske radit će prema privremenom ljetnom radnom vremenu. U skladu s novim radnim vremenom više od 100 poštanskih ureda koji se nalaze na obali bit će duže otvoreni za korisnike i turiste, dok će odabranim poštanskim uredima u unutrašnjosti radno vrijeme biti prilagođeno ljetnim mjesecima.

U poštanskim uredima turistima su na raspolaganju HAC – ENC bonovi, turistički start-paketi za komunikaciju i bonovi za mobitele. Svima koji posjeduju kriptovalute Hrvatska pošta nudi i uslugu otkupa kriptovaluta u odabranim poštanskim uredima.

U svim poštanskim uredima na obali i u ostatku Hrvatske privatnim i poslovnim korisnicima dostupne su i bankarske usluge Hrvatske poštanske banke. Privatne tvrtke, mali i srednji poduzetnici od kraja prošle godine u poštanskim uredima mogu otvoriti poslovni račun HPB-a, obavljati nacionalni platni promet u kunama, ugovoriti internetsko i mobilno bankarstvo, depozit, karticu i ostale bankarske proizvode i usluge.

Popis poštanskih ureda kojima se mijenja radno vrijeme nalazi se na poveznici, a privremeno radno vrijeme trajat će do 31. kolovoza za većinu poštanskih ureda na popisu.