Velika akcija policije i USKOK-a u Zagrebu – privedeno više osoba

Među uhićenima su Bandićev vozač Zdravko Krajina, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Denis Mohenski, poznat kao "Kralj Adventa", Ana Stavljenić Rukavina i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić

72
Zagreb korupcija

Policija i USKOK pokrenuli su jutros veliku akciju. Kako doznaje N1, policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a “pokucala” na vrata više osoba na području Zagreba.

Uhićeni su ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, Bandićev vozač Zdravko Krajina, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa” te Ana Stavljenić Rukavina.

Navodno je riječ o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave.

“Ovo je očito istraga koja traje duže. Vjerujem da je riječ o djelima za koja postoji osnovana sumnja već neko vrijeme, tako da je istraga počela puno prije nego što smo mi došli u ovu zgradu nakon promjene vlasti na izborima. Mi smo potpuno na raspolaganju što se tiče ustupanja bilo kakve dokumentacije istražnim tijelima. Najavio sam revizije, a jedna od tih revizija je drugačiji model dodjele javnih površina u gradu Zagrebu. Neće više biti situacija da se kućice daju u podnajam i da netko kao posrednik zarađuje na tim kućicama”, rekao je gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević.

“Jedna od prvih stvari koje sam napravio kada sam postao gradonačelnik bila je promjena članova povjerenstva za davanje javnih površina u zakup. Ti su članovi potpuno promijenjeni”, dodao je Tomašević.

Nova gradska uprava je potpuno posvećena tome da se na svaki mogući način surađuje s istražnim tijelima i da se raščiste svi sumnjivi poslovi u ovome gradu”. poručio je Tomašević na konferenciji za medije.

Službenih informacija iz USKOK-a i Policije još uvijek nema, no ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da ga je glavni ravnatelj Policije jutros izvijestio da su u tijeku uhićenja. “Ne raspolažem niti mogu raspolagati nekim detaljima”, dodao je Božinović