Za više od 80 korisnika 11,1 mil. eura iz programa Ruralnog razvoja

U Ministartsvu poljoprivrede dodijeljeni su ugovori za sufinanciranje u primarnoj proizvodnji, za mlade pojoprivrednike, za obnovljive izvore energije te za modernizaciju u drvo-prerađivačkoj industriji

11
[Izvor: Ministartsvo pojoprivrede]

Više od 80 korisnika potpora iz programa Ruralnog razvoja dobit će 11,1 milijun eura. U Ministartsvu poljoprivrede dodijeljeni su ugovori za sufinanciranje u primarnoj proizvodnji, za mlade pojoprivrednike, za obnovljive izvore energije te za modernizaciju u drvo-prerađivačkoj industriji.

Poptpore su dobili i neki veći proizvođači, kao što je varaždinska Koka. Potpora će biti uložena u obnovljive izvore energije. “Ovo je za nas važno iz dva razloga. Jedan je današnje opredijeljenje Koke za obnovljive izvore energije, a drugi su cijene energanata u ovoj energetskoj krizi”, istaknuo je predsjednik Uprave Stjepan Sabljak.

Ravnatelj agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić pohvalio se brojem ugovorenih projekata: “Mogli bismo reći da je program Ruralnog razvoja koji provodimo jedan od najuspješnijih prorama europskih investicijskih strukturnih fondova koji s euopće provodi u Republici Hrvatskoj”.

“Sredstva iz programa Ruralnog razvoja se dobro koriste i doprinose rastu vrijednosti i produktivnosti hrvatske poljoprivrede”, dodala je pak ministrica poljoprivrede Marija VUčković.

U sljedećem programskom razdoblju, do 2027., za potpore je osigurano oko 3,8 milijardi eura.