Rimac automobili otvorili razvojni centar u Splitu

Mate Rimac zadovoljan je odzivom stručnjaka u Splitu. Istaknuo je da Split ima dobro sveučilište i veliki potencijal da postane snažan centar visokotehnološke industrije

115
Rimac automobili
Mate Rimac na izboru za EY poduzetnika godine

Tvrtka Rimac automobili nakon Osijeka otvorila je razvojni centar  i u Splitu. U splitskom centru, koji zapošljava jedanaest inženjera, razvijat će se softverska rješenja za električne automobile.

Plan je do kraja godine povećati broj zaposlenih na 30. U roku dvije do tri godine splitski razvojni centar trebao bi imati stotinjak zaposlenih te preseliti u budući Tehnološki centar Dračevac.

“U Splitu ćemo razvijati softverska rješenja za električne automobile za naš vlastiti sustav i za partnere. Stvorit ćemo centar kompetencija koji će jedini razvijati određenu vrstu softvera”, rekao je prilikom otvaanja Mate Rimac, vlasnik tvtke Rimac Automobili. “Širimo se velikom brzinom. Samo ove godine u Zagrebu smo zaposlili oko 140 ljudi, no želimo stvoriti snažne razvojne uvjete u svim dijelovima Hrvatske.”

Potvrdio je da će sa Splitskim sveučilištem sudjelovati u radu poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije te da će nastojati prenijeti svoja iskustva drugim poduzetnicima kako ne bi ponavljali greške koje je on napravio.

Iskustvo ponekad važnije od kapitala

“Iskustvo je ponekad važnije od kapitala”, dodao je. “Za tvrtke ovog profila važno je da djeluju zajedno i razmjenjuju iskustva, ne samo zbog njih nego i zbog rasta cijelog eko-sustava.”

Mate Rimac zadovoljan je odzivom stručnjaka u Splitu. Istaknuo je da Split ima dobro sveučilište i veliki potencijal da postane snažan centar visokotehnološke industrije.

“Ključna je suradnja s fakultetima kako bi mladim ljudima konkretno pokazali što se radi i kako funkcionira industrija. Mi sa svoje strane ne možemo učiniti sve, ali radimo koliko stignemo”, poručio je Rimac.

Osvrnuo se i na razvoj autonomnih automobila: “Autoindustija će se u iduća dva desetljeća mijenjati više nego u cijelom posljednjem stoljeću. Kao što smo bili dio promjene s benzinskog na električni pogon, tako sudjelujemo i u promjeni načina korištenja automobila.Razvijamo sustave koji odgovaraju novom modelu transporta”.

Pojasnio je da Rimac Automobili neće razvijati robo-taksije koji voze od točke A do točke B, jer na tome rade tisuće inženjera uz ulaganja u milijardama dolara, Umjesto toga radit će na razvoju specifičnih, naizgled nespojivih slučajeva kao što su sportska vozila i autonomna vožnja”, najavio je Rimac.