Saponia ulaže 8,7 mil. kn u logističko-distribucijski centar u Zagrebu

Kvalitetna infrastruktura preduvjet je povećanja efikasnosti u poslovanju, a kako bi se to postiglo, Saponia je pokrenula dva investicijska projekta – modernizaciju postojećeg skladišta i izgradnju potpuno novog logističko-distribucijskog centra

81
Saponia LDC
Novi logističko-distribucijski centar prostirat će se na površini od 4124 četvorna metra u istočnoj industrijskoj zoni Zagreba

Osječka kemijska industrija Saponia uskoro počinje gradnju novog, suvremeno opremljenog logističko-distribucijskog centra u istočnoj industrijskoj zoni Zagreba. Centar će osigurati adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju prodajno-distribucijskog poslovanja, poručuju iz osječke kompanije. Investicija je vrijedna 8,74 milijuna kuna.

Kvalitetna infrastruktura preduvjet je povećanja efikasnosti u poslovanju, a kako bi se to postiglo krenulo se u dva investicijska projekta – modernizaciju postojećeg skladišta Saponije i izgradnju potpuno novog logističko-distribucijskog centra.

Prvi dio projekta – rekonstrukcija postojećeg skladišnog prostora – je završen, a ovih dana dobivena je građevinska dozvola za izgradnju novog logističko-distribucijskog centra. Njegovim završetkom u travnju ove godine Saponia će imati na raspolaganju 4500 paletnih mjesta za visokoregalno skladištenje robe i suvremenu skladišnu mehanizaciju što će omogućiti brži protok robe, povećanu točnost isporuka i smanjenje operativnih troškova.

Distribucija proizvoda Kandita i Koestlina

“Pri osmišljavanju i projektiranju zagrebačkog logističko-distribucijskog centra vodilo se računa o zadovoljenju najviših izvedbenih standarda, a dio koncepta je i energetska učinkovitost zgrade čemu će doprinijeti solarni paneli i štedljiva rasvjeta. Investicija u rekonstrukciju, izgradnju i opremanje LDC-a vrijedna 8,74 milijuna kuna moći će odgovoriti svim specifičnim zahtjevima skladištenja kako proizvodnog programa Saponije tako i prehrambenih proizvoda Kandita i Koestlina čiju prodaju i distribuciju se ugovorilo od ove godine”, rekla je Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije.

Logističko-distribucijski centar prostirat će se na 4124 četvorna metra, a gotovo četvrtina prostora će biti kondicionirani prostor koji osigurava maksimalno očuvanje kvalitete Kanditovih i Koestlinovih proizvoda.

Uz skladište, u novom prostoru će biti smještene i nove uredske prostorije odjela Prodaje i Logistike. što će omogućiti i učinkovitiju organizaciju poslovnih procesa.

Proširen vozni park

Iz zagrebačkog logističkog centra godišnje će se obavljati gotovo 40 tisuća istovara na prodajna mjesta njihovih partnera. Stoga je proširen vozni park u koji su zbog specifičnih zahtjeva prijevoza Kanditovih i Koestlinovih proizvoda uključene i hladnjače, te Saponija sada raspolaže sa 108 teretnih vozila.

“Ovim poslovnim potezom Saponia, zajedno s Kanditom i Koestlinom, potvrđuje svoju posvećenost dizanju razine kvalitete svoga poslovanja i poboljšanju usluga prema svojim partnerima. Ovo partnerstvo logičan je nastavak napora ovih tvrtki usmjerenih ka održivom razvoju i osiguranju bolje operativnosti i profitabilnosti”, poručila je Mrčela.

Saponia proizvodi deterdžente, proizvode za osobnu higijenu te sredstava za čišćenje u domaćinstvima i poslovnim objektima. Njeni su brendovi, između ostalih, Faks Helizim, Rubel, Ornel, Likvi, Vim, Arf, Kaladont, Lahor…

Tvrtka je osnovana 1894. godine kao Prva tvornica sapuna Osijek, a 1953. dobiva ime Saponia. Godine 1998. preuzela ju je širokobriješka tvrtka Mepas.