Split raspisao natječaj za radove na Žnjanskom šetalištu

Natječaj bi trebao biti završen za mjesec i pol, a nakon toga će se, ovisno o situaciji s epidemijom, odlučiti kada će početi radovi. U poglavarstvu se nadaju da bi radovi vrijedni oko 3 milijuna kuna mogli biti završeni do polovine srpnja

97
natječaj za radove na Žnjanu

Grad Split raspisao je javni natječaj za radove izvanrednog održavanja nogostupa na Šetalištu pape Ivana Pavla II. Procijenjena vrijednost radova za oko 850 metara dugo šetalište iznosi oko 3 milijuna kuna s PDV-om.

Prometnica se rekonstruira prema važećem detaljnom planu uređenja kao prva faza uređenja Žnjanskog platoa. Šetalište se nalazi izvan obuhvata koncesije koju je zatražio Grad, odnosno njegova tvrtka Spalatum DMC.

Natječaj bi trebao biti završen za mjesec i pol, a nakon toga će se, ovisno o situaciji s epidemijom, odlučiti kada će početi radovi, najavio je voditelj gradskog Odsjeka za komunalne poslove Damir Babić. Ne bude li izvanrednih okolnosti i pravnih problema, radovi bi trebali biti gotovi do polovine srpnja.

Šetalište je nastalo za potrebe posjeta pape Ivana Pavla II. Splitu, u vrijeme kada Žnjanski plato nije bio planski definiran.

Prema projektu koji je izradio biro Trivium, parkiralište uz južni rub kolnika zamijenit će pješačka i biciklistička staza širine po dva metra. Između kolnika i pješačko-biciklističke staze prostirat će se zeleni pojas širine 1,5 metara.

Parkirališna mjesta na sjevernoj strani kolnika zamijenit će pješački pločnik širine 2,5 metara. Širina kolnika ostat će šest metara.

Na tri lokacije predviđeno je ulično parkiralište s ukupno 48 parkirališnih mjesta. Predviđena su i dva autobusna ugibališta.

Naknadno će se na raskrižju s Velebitskom izgraditi rotor. Naime, budući rotor nalazit će se djelomično na ploči ukopne garaže, tako da treba izgraditi prvo garažu, a zatim rotor.

Kolnik će se temeljito obnoviti nakon što, za otprilike godinu i pol, ispod njega budu postavljene kanalizacijske cijevi širokog profila u okviru projekta aglomeracije.