Star Alliance partner startup akceleratora Plug and Play

Rano razumijevanje budućih tehnoloških i digitalnih trendova, uz mogućnost sudjelovanja u razvoju u početnoj fazi, osigurat će dugoročan uspjeh naše nove digitalne strategije, rekao je Jeffrey Goh, glavni izvršni direktor Star Alliancea

63
Star Alliance i Plug and Play

Udruga Star Alliance postala je partner Plug and Playa, najvećeg svjetskog akceleratora startupova i središta za inovacije. To će udruzi  omogućiti uvid u relevantne startupove, da prepozna i prati tijekom procesa prikupljanja ideja i razvoja one koji stvaraju nove proizvode i tehnologije za putnički ekosustav.

Plug and Play, čije je sjedište u Silicijskoj dolini, ne samo da financijski podupire postojeće startupove, nego im daje i smjernice, osigurava mentorstvo te njihove kontakte prosljeđuje tvrtkama zainteresiranim za njihove ideje. Što se tiče industrije putovanja i hotelijerstva, misija Plug and Playa je otkriti, podržati i procijeniti tehnologije koje definiraju budućnost u tim industrijama.

Nova digitalna strategija

“Partnerstvo s Plug and Playom važan je korak u razvijanju naše strategije da postanemo digitalno napredni i da pružamo besprijekorno iskustvo putovanja”, rekao je Jeffrey Goh, glavni izvršni direktor Star Alliancea. “Rano razumijevanje budućih tehnoloških i digitalnih trendova, uz mogućnost sudjelovanja u razvoju u početnoj fazi, osigurat će dugoročan uspjeh naše nove digitalne strategije.”

“Veseli nas što ćemo pomoći udruzi Star Alliance da preobrazi svoj plan inovacija. Ovim partnerstvom upoznat ćemo ih s najboljim i najsjajnijim startupovima u putničkoj industriji”, rekao je Saeed Amidi, osnivač i glavni izvršni direktor Plug and Playa. “Njihova predanost korištenju tehnologije startupova uzdići će putničku industriju na sljedeću razinu. Počašćeni smo što su nam se pridružili.”

Kako udruga Star Alliance ulazi u treće desetljeće postojanja, počela je digitalne sposobnosti razvijati centralno. To znači da će ih članovi udruge moći koristiti kako bi unaprijedili svoje vlastite proizvode i to s ciljem vođenja brige o svojim redovnim putnicima korisnicima, čak i kad putuju drugim avioprijevoznikom u članstvu udruge Star Alliance.

Star Alliance

Mreža Star Alliance osnovana je 1997. kao prva istinski globalna zrakoplovna udruga koja međunarodnim putnicima nudi pristup mreži u čitavom svijetu, prepoznatljivost i besprijekornu uslugu. Prihvaćenost na tržištu dokazale su i brojne nagrade, uključujući Air Transport World Market Leadership Award i Best Airline Alliance, koje je udruga dobila od časopisa Business Traveller Magazine i SkyTraxa.

Mrežu Star Allinecea čini 28 zrakoplovnih kompanija među kojima su Croatia Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, South African Airlines, Singapore Airlines, Air China, Air India, Shenzhen Airlines, Turkish Airlines…  Mreža nudi više od 18.400 dnevnih letova u 1300 odredišta u 191 zemlju svijeta.

Plug and Play

Plug and Play globalna je inovacijska platforma. Povezuje startupove s korporacijama i svake godine ulaže u više od 150 tvrtki. Osnovana je 2006. i danas je prisutna na 27 lokacija u cijelome svijetu osiguravajući startupovima potrebne resurse za njihov uspjeh u Silicijskoj dolini i šire.

S više od 6000 startupova i 220 službenih korporativnih partnera, stvorila je najbolji ekosustav startupova u mnogim industrijama. Aktivno ulaže u 200 vodećih tvrtki rizičnog kapitala u Silicijskoj dolini te organizira više od 365 događanja na godinu s ciljem umrežavanja.

Tvrtke u zajednici Plug and Play prikupile su više od 6 milijardi dolara, a uspješni izlasci iz njihovog portfelja uključuju Danger, Dropbox, Lending Club, PayPal, SoundHound te Zoosk.