Studenac preuzeo trgovački lanac u dubrovačko-neretvanskoj županiji

Trgovački lanac Pemo posluje u 38 maloprodajnih objekata na području Dubrovačko-neretvanske županije te zapošljava više od 300 ljudi. Studenac je sada, s gotovo 750 prodavaonica, maloprodajni trgovački lanac s najvećom mrežom prodavaonica u Hrvatskoj

59
Duravit
Trgovački lanac Studenac sredisnjica u Omišu [Foto: Tom Dubravec / CROPIX, Studenac]

Maloprodajni lanac Studenac sklopio je ugovor o kupoprodaji 100 posto udjela u društvu Pemo d.o.o., trgovačkom lancu koji posluje u 38 maloprodajnih objekata na području Dubrovačko-neretvanske županije te zapošljava više od 300 ljudi.

Novo preuzimanje nastavak je kontinuiranog i snažnog rasta koji Studenac ostvaruje posljednjih godina, a nakon akvizicije biogradskog lanca Bure Trgovina d.o.o., Studenac je dodatno ojačao svoju lidersku poziciju na Jadranu, ovoga puta na samom jugu. Također, Studenac je sada, s gotovo 750 prodavaonica, maloprodajni trgovački lanac s najvećom mrežom prodavaonica u Hrvatskoj.

“Unatoč svim izazovima, Studenac nastavlja ostvarivati svoje poslovne ciljeve, rasti i neprestano unapređivati poslovanje, a u prilog tomu govori i zaključenje značajnog preuzimanja trgovačkog lanca Pemo. Za specifično i jedno od najfrekventnijih turističkih područja na Jadranu razvili smo format koji kapacitetima spremno odgovara na sve potrebe, kako lokalnog stanovništva tako i mnogobrojnih turista. Također, pridruživanjem trgovačkog lanca Pemo, s tradicijom dugom gotovo kao i naša, u cilju nam je sačuvati i njegovati vrijednosti koje kompanija predstavlja svojim kupcima te obogaćivati ponudu i uvoditi dodatne usluge za još ugodnije iskustvo kupnje“, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Senczuk je dodao kako je cilj postupno prenijeti kompanijske vrijednosti Studenca novim zaposlenicima u svojoj proširenoj mreži te im pružiti priliku za učenje i poslovni razvoj utemeljen na sinergiji i zajedničkom radu.

“Uložili smo više od 250 milijuna eura u sektor maloprodaje prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj i tu nije kraj. Oduševljeni smo rezultatima koje su postigli Michal Senczuk i njegov tim te smo uvjereni da će kompanija nastaviti rasti i u godinama pred nama”, poručio je Michał Kędzia, partner Enterprise Investorsa odgovoran za ulaganje fonda u Studenac.

U svibnju 2021. Studenac je prvi put došao i u glavni grad Hrvatske, gdje je predstavio i novi, prilagođeni koncept trgovine, a otad je otvoreno ukupno devet prodavaonica u užem i širem središtu grada. Rast mreže u glavnom hrvatskom gradu važan je poslovni iskorak Studenca u kontekstu jednog od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, danas s gotovo 750 prodavaonica i s više od 4000 zaposlenika. Cilj kompanije je na stabilnim temeljima nastaviti daljnji poslovni rast.