Studenac svoj drugi distribucijski centar gradi u Velikoj Gorici

U proteklih šest godina, Studenac je više nego utrostručio svoju mrežu trgovina, a novi distribucijski centar u Velikoj Gorici, površine veće od 36 tisuća četvornih metara, podržat će kontinuirani rast i dodatno ojačati logističke procese

41
Studenac
Upravna zgrada Studenca u Omišu [Izvor: Studenac]

Trgovački lanac Studenac iduće će godine upravljati novim distribucijskim centrom u Velikoj Gorici.

Objekt će se prostirati na više od 36 tisuća kvadratnih metara i u konačnici će otvoriti približno 500 novih radnih mjesta. Centar će omogućiti daljnju implementaciju najnovijih rješenja za dodatno poboljšanje učinkovitosti i kapaciteta logističke mreže kompanije. Tako će se osigurati kraće vrijeme isporuke do trgovina te dodatno unaprijediti suradnja s dobavljačima.

Studenac trenutačno upravlja središnjim distribucijskim centrom u Dugopolju te regionalnim skladištima u Zadru, Dubrovniku, Pazinu, Zagrebu i Kutini.

Studenac jedan od lidera u maloprodaji

“Od 2018. godine do danas, Studenac se od lokalnog trgovačkog lanca pozicionirao među nacionalne lidere u maloprodajnom sektoru u Hrvatskoj”, izjavio je član Uprave za operativne poslove Studenca Dragan Baškarad.

“Nastavljamo ulagati u poslovanje kako bismo i dalje ispunjavali očekivanja kupaca za visokokvalitetnim proizvodima. Očekujemo da će rješenja koja ćemo implementirati u novom centru osigurati najveću moguću učinkovitost našeg lanca opskrbe”, pojasnio je.

Studenac je najbrže rastući trgovački lanac u Hrvatskoj po prihodima u proteklih pet godina. Dodatno, u tom je razdoblju utrostručio svoju mrežu trgovina. Lanac se širio organski – otvaranjem vlastitih trgovina te preuzimanjem i integracijom lokalnih i regionalnih trgovačkih lanaca.

Kontinuirana ulaganja i strateški rast

Dugoročna strategija kompanije usmjerena je na dodatno povećanje tržišnog udjela kroz nastavak širenja mreže, ulaganje u postojeću te inovacije.

“Izgradnja novog distribucijskog centra čije otvaranje planiramo u drugom kvartalu 2025. još je jedan značajni iskorak u našem poslovanju. Dobro optimiziran opskrbni lanac jedna je od naših konkurentskih prednosti i na tome ćemo temeljiti daljnji razvoj”, istaknuo je predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk.

Napredna tehnologija i ekološka rješenja

Objekt će biti opremljen novim sustavom upravljanja skladištem (WMS) koji će integrirati sve operacije te automatskim sustavom nadopune koji će optimizirati razinu zaliha u cijeloj mreži.

Također, uključivat će ekološki prihvatljiva rješenja, poput sveobuhvatnog sustava upravljanja otpadom i solarnih panela na krovu.

Dodatnom unaprjeđenju logističkih procesa Studenca zasigurno će doprinijeti i dobra prometna povezanost Velike Gorice s čitavom Hrvatskom.

Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Log Expert i uz podršku konzultantske kuće Graphene Partners, specijalizirane za savjetovanje u upravljanju lancem opskrbe