Telemach preuzeo Optima Telekom

Telemach Hrvatska postaje ravnopravan treći integrirani operator u pokretnoj i nepokretnoj mreži u Hrvatskoj

56
Telemach

Nakon što je u srpnju prošle godine United Grupa potpisala kupoprodajni ugovor s Hrvatskim Telekomom i Zagrebačkom bankom o preuzimanju većinskog broja redovnih dionica Optima Telekoma, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je koncentraciju Telemacha Hrvatske i Optima Telekoma. S posljednjim regulatornim odobrenjem ostvareni su svi preduvjeti za konačno zaključenje prodaje temeljem koje će Telemach Hrvatska postati vlasnikom 54,31 posto dionica Optima Telekoma.

Ovom transakcijom ojačati će tržišna pozicija Optime Telekoma i Telemacha, koji zajedno nastavljaju sinergijski rasti nudeći cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga, uključujući i TV, istaknuo je predsjednik Telemach Hrvatska Adrian Ježina. 

„Veseli me što postajemo ravnopravan treći integrirani operator u pokretnoj i nepokretnoj mreži čime ćemo potaknuti snažnije tržišno natjecanje, a čiju vrijednost će uskoro osjetiti svi korisnici telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj. U tom smislu, u Telemachu nastavljamo sa snažnim ulaganjem u najnaprednije tehnologije kojima podižemo kvalitetu naših usluga, a zajedno s Optimom bit ćemo u mogućnosti konkurirati postojećim operatorima, jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom konvergentnih usluga”, kazao je Ježina.

Zahvaljujući komplementarnom nadopunjavanju portfelja postojećih usluga Optima Telekoma i Telemacha, korisnicima Optime bit će omogućena konvergencija s mobilnom uslugom, te još bogatiji i raznovrsniji televizijski sadržaj. Uz to United Grupa i Telemach planiraju ulaganje  od gotovo milijardu kuna u modernizaciju postojeće i izgradnju najnaprednije 5G mobilne mreže.

Korisnici Optima Telekom moći će nastaviti koristiti usluge pod uvjetima dogovorenim i reguliranim kroz njihove trenutne ugovore, navodi se u priopćenju Telemach Hrvatska.