Češki investitor razmatra prodaju Sunčanog Hvara

Za Sunčani Hvar navodno su zainteresirani brojni potencijalni kupci, a kao glavni kandidati spominju se Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te američki private equity fond Blackstone

139
Sunčani Hvar
Sunčani Hvar - Hotel Amfora [Izvor: Sunčani Hvar, fotogalerija]

CPI Property Group, vlasnik Sunčanog Hvara, nakon niza preuzimanja mora srediti bilancu i svesti dug na poželjnu razinu od 40 posto. Sređivanje bilance podrazumijeva prodaju dijela portfelja, a izgledno je da bi predmet prodaje, ponudi li neki kupac prihvatljiv iznos, mogla biti hrvatska turistička tvrtka koja upravlja s deset hotela i kampom, piše Jutarnji list.

No, prodaja Sunčanog Hvara ne bi ni približno bila dovoljna jer hvarska tvrtka predstavlja manje od jedan posto ukupnog portfelja češke nekretninske tvrtke u vlasništvu Radovana Viteka. CPI Property Group, sa sjedištem u Luksemburgu, trebao bi u sljedećih godinu i pol prodati imovinu vrjedniju od 2 milijarde eura, što predstavlja oko 10 posto vrijednosti portfelja, rekao je inozemnim medijima financijski direktor David Greenbaum.

Za Sunčani Hvar navodno su zainteresirani brojni potencijalni kupci, a kao glavni kandidati spominju se Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, tvrtka koja je od Jake Andabaka preuzela Bluesun Hotels&Resorts, te američki private equity fond Blackstone, piše novinar Jozo Vrdoljak.