Crikvenički Jadran preuzima Grand hotel View u Postiri na Braču

Grand hotel View je otvoren ljetos, a  zbog izgleda i predimenzioniranosti u odnosu na okruženje i vizuru malog otočnog mjesta mnogi su kritizirali projekt. Jadran je prvo zakupio hotel do kraja godine, a sada ga preuzima za 47,1 milijun eura

76
Grand Hotel View
Grand Hotel View u Postiri na Braču [Izvor: Jadran d.d. Crikvenica]

Skupština društva Jadran d.d. iz Crikvenice odobrila je preuzimanje svih poslovnih udjela u hotelu Grand Hotel View u Postiri na Braču od tvrtke Adria Coast Turizam iz Zagreba za 47,1 milijun eura. Jadran je prethodno zakupio postirski hotel od 1. lipnja do 31. prosinca ove godine. Crikvenička hotelijerska tvrtka sada u vlasništvu i pod upravljanjem ima 19 poslovnih subjekata s više od 2000 smještajnih jedinica u hotelima i resortima te više od 1300 parcela u kampovima.

Jadran su prije pet godina kao većinsku vlasnici preuzeli obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi. Osim na crikveničko-vinodolskoj i makarskoj rivijeri, crikvenička tvrtka proširila je poslovanje po cijeloj obali i na otoke.

Hotel u Postiri ima četiri zvjezdice te 230 suvremeno opremljenih soba i apartmana. Gostima su na raspolaganju bazeni, wellness i spa, a raspolaže i suvremenom kongresnom dvoranom.mirovinski fondovi

“Kupovinom Grand hotela View osnažili smo naš vlasnički portfelj još jednim supermodernim objektom visoke kategorije na prekrasnoj lokaciji otoka Brača, što pridonosi značajnijem povećanju naše turističke ponude i prihoda te ukupnim poslovnim rezultatima”, rekao je Ivan Safundžić, član Uprave Jadrana.

U Jadranu kažu da je od početka rada popunjenost hotela u Postirama izrazito dobra, a rezervacije do kraja glavne sezone i najave za posezonu ukazuju na dobre poslovne rezultate u ovoj godini.

Investitor od kojeg Jadran preuzima Grand hotel View je zagrebačka tvrtka Adria Coast Turizam, a među vlasnicima tvrtke su poduzetnici Pavao Vujnovac, Zoran Gobac i Josip Jurčević. Investicija je navodno bila vrijedna oko 30 milijuna eura. Hotel je otvoren ljetos, a  zbog izgleda i predimenzioniranosti u odnosu na okruženje i vizuru malog otočnog mjesta mnogi su kritizirali projekt.

Ivan Safundžić kaže kako Jadran ovom poslovnom akvizicijom izravno doprinose ostvarivanju zacrtane nacionalne strategije razvoja turizma u Hrvatskoj povećanjem kapaciteta u hotelskom smještaju visoke kategorije, čime naša turistička ponuda postaje konkurentnija u odnosu na inozemne destinacije u okruženju.

Safundžić je najavio da krajem sezone kreću s uređenjem plaže hotela što će dogodine povećati vrijednost i kvalitetu ponude za sve goste hotela, ali i oplemeniti ukupnu vizuru, štozvuči pomalo cinično s obzirom na spomenute dimenzije hotela.

“Uspješno poslovanje hotela sigurno ima pozitivnog odraza i na razvoj Postira i Brača otvorenim novim radnim mjestima lokalnom stanovništvu, kojih je sada trećina među zaposlenima, punijom blagajnom lokalne samouprave, ali potiče i razvoj drugih djelatnosti na otoku, od smještaja za sezonske radnike, do usluga prijevoza i svih drugih koje nadopunjuju ponudu hotela”, zaključio je član Uprave Jadrana Ivan Safundžić.