Otvoren najviši neboder u Hrvatskoj i AC Hotel by Marriott Split

S obzirom na to da je smješten u poslovnom tornju, AC Hotel by Marriott Split cilja prvenstveno na poslovne goste i bit će otvoren cijele godine

87
AC Hotel by Marriott Split

Westgate Tower, 135 metara visok neboder udaljen desetak minuta hoda od Dioklecijanove palače, od ponedjeljka je službeno otvoren, priopćila je Westgate grupa. Neboder ima 28 nadzemnih i šest podzemnih etaža, a najviše prostora zauzima AC Hotel by Marriott Split s četiri zvjezdice koji pokriva najgornje katove i tri podzemne etaže.

Hotel ima 210 soba i četiri apartmana, a zahvaljujući specifičnom obliku tornja sve sobe imaju pogled na more. Uz pet modularnih konferencijskih dvorana ukupnog kapaciteta 300 osoba, gostima će na raspolaganju biti i spa & wellness centar s unutarnjim bazenom i teretanom, à la carte restoran, lounge bar.

S obzirom na to da je smješten u poslovnom tornju u kojem će raditi više od tisuću zaposlenih, a među njima i oko 700 inženjera zaposlenih u Ericsson Nikoli Tesli i drugim IT tvrtkama koje će imati urede u Westgate Toweru, AC Hotel by Marriott Split cilja prvenstveno na poslovne goste i bit će otvoren cijele godine. Sam hotel ima sto zaposlenih.

“Veseli nas da ćemo imati preko tisuću IT stručnjaka u Splitu u našoj zgradi, tako da očekujemo veliki broj noćenja iz tog segmenta”, rekao je Ozren Kovačević, direktor prodaje i marketinga.

Investicija u Westgate Tower vrijedna je 110 milijuna eura. Projekt je prošle godine u Londonu osvojio međunarodno priznanje Europen Property Award u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene. Kompleks je projektirao arhitekt Otto Barić.