Savršen marketinški brak Istre i FC Bayerna

Ugovor o strateškom partnerstvu FC Bayerna iz Münchena, jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu, i Istre, vodeće hrvatske turističke destinacije, obuhvaća osam projekata međusobne promocije

136
FC Bayern i Istra

Turistička zajednica Istarske županije i nogometni klub Bayern iz Münchena potpisali su u ponedjeljak u Poreču trogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu. Suradnja obuhvaća osam projekata u kojima je predviđena međusobna promocija.

Ugovor o strateškom partnerstvu u ime Bayerna potpisao je Andreas Jung, član Uprave za marketing dok je u ime istarske Turističke zajednice potpisao njen direktor Denis Ivošević.

“Njemačka je naše najvažnije i najveće emitivno tržište a unutar nje Bavarska svakako ima najveći udio. S druge strane, Istra je turistička destinacija koja se dinamički mijenja i podiže razinu kvalitete usluga i infrastrukture. U tom smislu naša najznačajnija misija je prezentirati novosti novim gostima iz Njemačke, onima više platežne moći, a koji će, nadamo se, od sada imati radare okrenute prema Istri i Hrvatskoj”, poručio je Ivošević.

“Odabir Bayerna za partnera, dodao je, u tom je pogledu logičan izbor: riječ je o jednom od najvećih i najznačajnijih svjetskih nogometnih klubova, klubu koji ima ogroman medijski utjecaj, okuplja velik broj fanova diljem svijeta i iznimnu bazu pratitelja na društvenim mrežama.

“U Hrvatsku dolazi velik broj turista iz Njemačke i zato je ovo partnerstvo logičan slijed nakon vrlo dobrih pregovora koje smo imali s predstavnicima Istarske županije”, rekao je Andreas Jung.

“Njemačka je naše najvažnije turističko tržište odakle dolazi više od 20 posto turističkog prometa te vjerujem da će partnerstvo pridonijeti jačanju brenda Hrvatske kao turističke destinacije na globalnom tržištu”, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

“Ovako jaki alat za marketinšku komunikaciju i oglašavanje još nismo imali. Uvjeren sam da će Bayern biti naš idealan promotor u svijetu”, dodao je istarski župan Valter Flego.

Bayern je jedan od najvećih svjetskih nogometnih klubova. Osvojio je 28 naslova prvaka Njemačke, pet naslova prvaka Europe odbosno pobjednika Lige prvaka i 18 naslova pobjednika njemačkog kupa.

Istra je jedina turistička regija u široj regiji Mediterana koja je pokrenula velike projekte strateških partnerstava. Osnovna ideja je podrška u pozicioniranju i promociji Istre kao turističkog odredišta na najvažnijim hrvatskim emitivnim tržištima.

Umrežavanjem promotivnih aktivnosti Istra želi iskoristiti reputaciju svojih strateških partnera, kako bi se njihovi prepoznatljivi I popularni brendovi vezali s Istrom i kako bi se dio njihove reputacije i prepoznatljivosti ugradio u brend Istra.

Osam zajedničkih projekata

Ugovor o strateškom partnerstvu Istre I FC Bayerna obugvaća sljedečih osam projekata:

  • Projekt revijalne utakmice između legendi FC Bayerna i Istre/legendi Hrvatske
  • Projekt predstavljanja Istre i Hrvatske “Matchday presenter”
  • Projekt održavanja trening kampa u Istri za prvu žensku momčad FC Bayerna
  • Mogućnost održavanja ključnog godišnjeg workshopa FC Bayerna (za partnere FC Bayerna)
  • Prezentacija istarske smještajne turističke ponude putem FC Bayernovih klupskih medijskih kanala<
  • Za promociju i marketing u okviru strateškog partnerstva, Istra će dobiti dodatni medijski prostor u segmentu digitalnog marketinga (Media budget)
  • Projekt “Photoshooting”: snimanje tri igrača iz prve postave FC Bayerna uz mogućnost korištenja materijala u promotivne i marketinške svrhe Istre