Hoteli Plat proglašeni strateškim državnim projektom

Investitor, Karisma Hotels Adriatic, ukupnu vrijednost projekta procjenjuje na više od 618 milijuna kuna, od čega će u rekonstrukciju i izgradnju novih kapaciteta biti uloženo 428 milijuna

749
Hoteli Plat

Projekt izgradnje luksuznog resorta Hoteli Plat d.d. u općini Župa dubrovačka hrvatska Vlada na sjednici u četvrtak proglasila je strateškim projektom Republike Hrvatske.

Karisma Hotels Adriatic (KHA), koja upravlja Hotelima Plat d.d., ukupnu vrijednost projekta, uključujući akviziciju i investiciju, procjenjuje na više od 618 milijuna kuna. Sama inveasticija u rekonstrukciju i izgradnju novih kapaciteta procjenjena ja na više od 428 milijuna kuna.

Hoteli Plat postaju Sensatori Dubrovnik

Nakon završetka investicijskog ciklusa Hoteli Plat raspolagat će s 550 smještajnih jedinica standarda pet zvjezdica (5*), a novi resort će se na tržištu pojaviti pod TUI-jevim najprestižnijim brandom Sensatori.

„Dolaskom branda Sensatori dodatno je potvrđeno povjerenje TUI-a, najvećeg svjestkog turoperatora, u hrvatski turizam”, rekao je Marinko Benić, predsjednik uprave i izvršni direktor Karisma Hotels Adriatica, “Ovim projektom smo još jedan korak bliže cilju koji smo si zadali – da KHA upravlja s 5000 soba u široj regiji“.

Benić je istaknuo da investicija u “Sensatori Dubrovnik” hrvatskoj turističkoj ponudi donosi novu kvalitetu te daje doprinos razvoju gospodarstva i zaposlenosti regije. “Siguran sam da ćemo s inovativnim konceptom našeg resorta i kvalitetom usluge postaviti nove standarde u hrvatskom turizmu”, zaključuje izvršni direktor KHA.

Otvaranje početkom 2019.

Sensatori Dubrovnik, za sada još uvijek Hoteli Plat, trebali bi biti otvoren početkom 2019. godine, a gostima će ponuditi 550 smještajnih jednica. Među njima će biti i prepoznatljive Karisma „swim up“ sobe s izravnim ulaskom u bazene s terasa samih soba.

Luksuzni resort sadržavat če šest bazena, pet vrhunskih restorana i osam barova, od kojih će tri biti smještena na samim bazenima, koji će se prostirati na više od 2000 četvornih metara. Wellness i spa zona zauzimat će više od 1200 četvornih metara, a sadržaj će dodatno biti obogaćen ponudom za djecu te zabavnim i sportskim sadržajima.

KHA četiri d.o.o., društvo kćer Karisma Hotels Adriaticca, u svibnju 2015. kupila je nakon natječaja od od Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) većinski udjel u društvu Hoteli Plat d.d. Odmah nakon kupnje angažiran je tim stručnjaka koji je pripremio dokumentaciju kako bi se planirane investicije čim prije pokrenule. U srpnju 2016. projekt je uvršten na listu strateških projekata Republike Hrvatske.

Hoteli Plat od završetka Domovinskog rata rade uz smanjene kapacitete. U funkciji je bilo tek 236 soba, a čak 426 ih je bilo nepripremljeno za goste.

Hoteli Plat su treža investicija KHA grupe u Hrvatskoj od 2013. godine, kada je KHA započela s djelovanjem. Nakon kupnje i rekonstrukcije kapaciteta Hotela Koločep d.d. tijekom 2013. i 2014. u vrijednosti od 110 milijuna kuna, tijekom 2014. i 2015. kupljeni su i kompletno obnovljeni i kapaciteti Hotela Živogšoće d.d., a investicija je premašila 250 milijuna kuna.